Logo Realitatea.md

PUN și Pro Moldova au depus la CEC actele de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la prezidențiale

02 Septembrie 2020, 14:42 // Stiri

Candidatul Pro Moldova pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent, Andrian Candu, precum și cel al Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu a depus astăzi setul de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea acestora.

Colaj: realitatea.md

„Vom face o campanie amplă de informare pentru că oamenii trebuie să înțeleagă că avem o competiție pentru o funcție cu atribuții limitate. Este greșit să promiți drumuri, salarii și bunăstare, când, de fapt, conform Constituției, poți acorda numai medalii celor care fac drumuri, reforme și alte lucruri bune. Cei care fac asemenea promisiuni ori sunt mincinoși, ori sunt uzurpatori. Niciuna dintre aceste două opțiuni nu este bună sau meritată de Republica Moldova. Vom lupta pentru ordine și normalitate. Obiectivul Pro Moldova, în această campanie, este să scăpăm țara de principalul inamic al statului de drept, al identității noastre, de omul care sfidează bunul simț și normele democratice. Împotriva lui Dodon înseamnă Pro Moldova. Vom lupta energic și hotărât pentru o nouă șansă pentru țară și pentru democrație", a declarat Candu.

Amintim că, ieri, Consiliul Național Politic Pro Moldova a decis unanim că formațiunea va participa cu propriul candidat în alegerile prezidențiale, numindu-l pe Andrian Candu.

La rândul său, candidatul PUN la prezidențiale, Octavian Țîcu, a declarat că este pregătit pentru următoarea campanie electorală. „Nu cred că pentru un partid care are ambiții de a prelua guvernarea ar trebui să fie o problemă colectarea a 15 mii de semnături. Eu, ca luptător, sunt pregătit pentru orice fel de confruntare. Am în spate experiența politică a mai multor campanii electorale: parlamentare și locale. Vom vedea cum va fi”, a spus Țîcu.

Liderul PUN afirmă că pandemia provocată de coronavirus „nu ar trebui să împiedice buna desfășurarea a campaniei electorale și a alegerilor prezidențiale în general”.

„Indiferent de condițiile și circumstanțele în care suntem, am avut și experiențe în care s-a făcut alegeri și pe timp de război, foamete, pandemii. Vom încerca să convingem cetățenii Republicii Moldova că exercițiul democratic trebuie respectat. Adunarea semnăturilor este un test important pentru fiecare candidat”, a mai precizat Octavian Țîcu.

Astăzi au mai depus documentele la CEC PAS și candidatul Alexandr Kalinin, care deși este președintele Partidului Regiunilor a declarat că se va balota independent.

CITEȘTE ȘI:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile