Logo Realitatea.md

Putin a anunțat că autoritățile ruse i-au găsit pe cei doi suspecţi în cazul Skripal: „Ştim cine sunt aceştia, i-am găsit”

12 Septembrie 2018, 14:08 // În lume

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că cei doi cetăţeni ruşi acuzaţi de Marea Britanie că ar fi autorii atacului neurotoxic în cazul Skripal au fost identificaţi, „aceştia fiind civili, nu criminali”, scrie The Guardian.

Foto: jurnalul.antena3.ro

„Ştim cine sunt aceştia, i-am găsit”, a afirmat Putin la un forum economic din oraşul Vladivostok, din estul Rusiei, adăugând că cei doi bărbaţi, pe nume Alexander Petrov şi Ruslan Boşirov, vor apărea curând în faţa presei pentru a-şi susţine nevinovăţia. „Aceştia sunt civili. Nu este nimic criminal aici”, a spus Putin, făcând referire la informaţiile transmise de agenţiile ruse de presă.

Oficialii britanici au declarat că bărbaţii au fost agenţi ai serviciilor de informaţii militare ruse trimise pentru a-l ucide pe Serghei Skripal. Confirmarea a fost făcută de un fost spion rus serviciilor secrete britanice. El a fost închis în Rusia înainte de a fi eliberat într-un schimb de spioni în 2010.

Comentariile lui Putin păreau a fi o negare a faptului că bărbaţii au lucrat pentru Serviciul Militar de Informaţii al Rusiei, Direcţia Principală, denumită GRU.

Britanicii i-au acuzat în lipsă în această lună pe cei doi bărbaţi pentru tentativa de a-i ucide pe Serghei Skripal, pe fiica sa, Yulia, şi pe un ofiţer de poliţie care a investigat cazul. Scotland Yard a transmis imaginile la CCTV cu cei doi suspecţi de la gara din Salisbury din ziua atacului.

Cazul Skripal. Rusia doreşte să-i identifice rapid pe suspecţi - doi agenţi GRU - şi cere asistenţă din partea Marii Britanii

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.3163%
USD USD 18.0329 0.4160%
RUB RUB 0.2785 0.0719%
RON RON 4.2187 0.4022%
UAH UAH 0.6843 -0.4510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile