Logo Realitatea.md

Putin a făcut o declarație, pentru prima dată, despre relația Rusiei cu Ucraina, după ce Zelenski a câștigat la alegeri (VIDEO)

25 Aprilie 2019, 18:22 // În lume

Vladimir Putin nu a venit cu o reacție, după ce Vladimir Zelenski a câștigat turul II al alegerilor prezidențiale din Ucraina, așa cum se obișnuiește ca președinți de țară să transmită mesaje de felicitare. Recent, însă, a fost nevoit să răspundă la o întrebare adresată de jurnaliști la o conferință de presă despre cum vede mai departe relația Federației Ruse cu Ucraina.

„Federația Rusă este deschisă să restabilească relația cu Ucraina în adevăratul sens al cuvântului, doar că nu vom putea să facem asta, dacă nu vom avea un feedback. Cât ține despre cum s-a desfășurat turul II al alegerilor din Ucraina... Este un eșec total al politicii lui Poroșenko (n.r. fostul președinte al Ucrainei - Petro Poroșenko).

Sunt sigur că noua conducere nu va putea să nu înțeleagă aceasta. Vom urmări primii pași, deoarece să înțelegi este una, dar să construiești o politică reală care corespunde intereselor poporului tău - este alta”, a declarat președintele rus.

Amintim că Vladimir Zelenski ar urma să-și exercite oficial funcția de președinte al Ucrainei peste o lună. Acesta a câștigat detașat, obținând de trei ori mai multe voturi decât Petro Poroșenko.

CITEȘTE ȘI:

Zelenski a câștigat de trei ori mai multe voturi decât Poroșenko. 100% de procese verbale, procesate

Kremlinul nu-l va felicita pe Zelenski cu victoria obținută la alegerile prezidențiale din Ucraina

Prima reacție a unui oficial rus după victoria lui Zelenski! Declarația premierului Dmitrii Medvedev

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8273 0.9922%
USD USD 16.9565 0.5688%
RUB RUB 0.2148 -0.9682%
RON RON 4.0680 1.0332%
UAH UAH 0.5991 0.4696%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile