Logo Realitatea.md

Putin comentează militarizarea masivă din Arctica: Este absolut necesar din perspectiva dezvoltării militare a Rusiei

07 Aprilie 2021, 10:56 // În lume

Președintele rus Vladimir Putin consideră prezența trupelor ruse în Arctica drept „absolut necesară” din perspectiva dezvoltării militare. Declarația a fost făcută ieri de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Întrebat despre imaginile suprinse din satelit, care arată imensele acumulări militare rusești în Arctica, Peskov a spus că „Putin consideră cu adevărat prezența militară rusă în Arctică ca fiind un element absolut necesar pentru dezvoltarea militară a Rusiei”.

„Zona arctică este o regiune extrem de importantă a Federației Ruse, care se aplică atât granițelor noastre, cât și zonei noastre economice speciale. Potențialul economic crește de la an la an, iar planurile generale de dezvoltare națională în Arctica, sunt implementate în mod consecvent”, a adăugat el.

Imaginile facute din satelit furnizate de către compania de tehnologie spațială Maxar, suprinde o acumulare masivă și continuă de baze militare rusești pe coasta arctică a țării, împreună cu facilități de depozitare subterane cel mai probabil pentru „Poseidon 2M39” și alte arme noi de înaltă tehnologie.

Super-arma alimentată de un reactor nuclear, fără pilot și nedetectabilă, se dezvoltă extrem de rapid. Scopul pentru care a fost creată, este de a transporta un focos de mai multe megatone strecurându-se pe fundul mării.

Tehnica de luptă prezentă include bombardiere rusești, avioane MiG31BM și noi sisteme radar situate în apropierea coastei Alaskăi.

„Nimeni nu vrea să vadă Arctica ca pe o regiune ce se militarizează”, a spus luni purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

În ceea ce privește aceste preocupări, Peskov a spus că „nu trebuie uitat faptul că America însăși, nu a renunțat niciodată la prezența sa militară în zona arctică”.

(VIDEO) Baza militară imensă a Federației Ruse din Arctica, neliniștește drastic comunitatea internațională

Citeste tot despre: Arctica, Dmitri Peskov, Poseidon 2M39, Rusia, SUA
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile