Logo Realitatea.md

(VIDEO) Putin comentează situația din Moldova: Îl vom susține pe Dodon și pe partenerii coaliției

13 Iunie 2019, 13:17 // Politica

Vladimir Putin asigură sprijin coaliției Dodon-Sandu pentru ca Republica Moldova „să scape de cei care au uzurpat puterea în stat”. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu realizat de postul de televiziune MIR.

Embed:

Sursă: mir24.tv

„Cred că Moldova nu este o situație unică. Puterea din Moldova, ca și din Ucraina, era în sensul plin și literal al cuvântului uzurpată de structurile oligarhice, oligarhii, care zdrobesc toate structurile statului, totul absolut: sfera de aplicare a legii și parlamentul și orice altceva. Adică, ei au câștigat bani pe spatele poporului moldovenesc și i-au „investit” în consolidarea bunăstarii personale și pârghia statului.

Ceea ce a făcut președintele Dodon cu recenții oponenți ai lui, să spunem, în mod condițional, în partidele pro-occidentale, la urma urmei, acesta este un pas spre construirea unui stat modern și civilizat.

Cu siguranță vom sprijini atât pe Președintele Dodon, cât și pe actualii săi parteneri de coaliție, astfel încât ei să scape în cele din urmă, inteligent, de acei oameni care au uzurpat până în prezent în Moldova puterea și, în ciuda unor posibile contradicții interne, ar putea găsi încă puterea de a construi o activitate comună în interesul statului moldovenesc și al poporului moldovenesc. Și cu siguranță îi vom sprijini”, a declarat liderul Kremlinului în cadrul interviului.

VEZI ȘI:

Rusia recunoaște deschis formarea coaliției și a Guvernului PSRM ACUM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile