Logo Realitatea.md

Radu, în subterană! Primarul interimar s-a apucat de reparat trecerea din preajma Mall-ului (FOTO)

10 Ianuarie 2018, 15:46 // Societate

Trecerea subterană de pe Viaductul Centru – Botanica, din preajma Centrului Comercial „Shopping MallDova” şi Spitalului Clinic Municipal nr.1 urmează a fi reparată. O dispoziție în acest sens a venit din partea primarului interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu. 

Foto: chisinau.md

În cadrul unei vizite la faţa locului, Radu a solicitat serviciilor responsabile să efectueze lucrări de reparaţie curentă a scărilor din toate cele patru accese, să cureţe pereţii de la intrarea în trecerea subterană, dar şi sistemul de canalizare şi să restabilească iluminatul public. Lucrările respective vor fi efectuate în următoarele zile. 

De asemenea, primarul general interimar a menţionat că în primăvara curentă acest  pasaj pietonal, precum şi alte treceri subterane vor intra în lucrări de reparaţie capitală. Potrivit Silviei Radu, pasajele subterane urmează a fi restabilite, pentru a creşte securitatea pietonilor, pe timp de zi, dar şi pe timp de noapte, dar şi a fluidiza traficul.

„Ne dorim să creştem siguranţa în pasajele pietonale, pentru că lumea nu are curaj să le folosească. După ce vor fi reabilitate, orăşenii vor putea să circule în siguranţă fără să aibă teamă de nimic”,a subliniat Silvia Radu.  

Decizia de a interveni cu lucrări de reparaţie curentă la trecerea subterană de pe Viaductul Centru – Botanica, din preajma Centrului Comercial „Shopping MallDova şi Spitalul Clinic Municipal nr. 1 a fost luată având în vedere fluxul mare de pietoni care traversează prin pasajul pietonal pentru a ajunge la staţia de troleibuz, autobuz sau microbuz. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile