Logo Realitatea.md

Răfuială politică la Florești. Consiliul raional ar fi lichidat o funcție din cauza că angajata nu s-ar fi supus conducerii (VIDEO)

31 Ianuarie 2020, 11:09 // Politica

Șefa adjunctă a Direcției generale educație Florești, Larisa Novac, acuză consilierii raionali ai PSRM și PDM, inclusiv și președintele de faptul că au lichidat funcția deținută de aceasta în decurs de 6 ani, pentru faptul că nu s-a supus politic, adică socialiștilor și democraților, în actul de guvernare locală.

Într-o conferință de presă, funcționara, cu lacrimi în ochi, însoțită de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate și fosta ministră a Educație a declarat că la baza lichidării acestei funcții nu a stat aspectul juridic sau economic, dar cel politic, pentru că nu s-a supus celor care guvernează în prezent raionul Florești – PSRM-PDM.

„Sunt șefă adjunctă a Direcției generale educație Florești de șase ani. Ieri în cadrul ședinței Consiliul Raional Florești a fost aprobată decizia prin care s-a lichidat funcția de șefă-adjunctă a direcției, care numără 23 de unități. Nu sunt părtașă la ceea ce fac ei acolo, nu mă supun politic și nu împărtășesc viziunile celor care conduc acest raion, iar din acest considerent au decis să mă elimine prin a lichida funcția pe care o dețin de 6 ani și care am obținut-o prin concurs public”, a spus Larisa Novac.

Femeia s-a adresat administrației raionul Florești cu rugămintea de a nu semna decizia aprobată de Consiliu. De asemenea, aceasta se adresează Procuraturii, Poliției, Cancelariei de Stat, Inspecției Muncii și Sindicatelor să intervină și să ia măsuri în rezolvarea situației create.

„Orice angajat trebuie să răspundă doar pentru munca pe care o face. La Florești într-un consiliu raional, au fost luate decizii pe criterii politice. În acest caz reiese că un specialist, care nu este de acord cu deciziile administrației, riscă să fie alungat”, a adăugat fosta ministră a Educației, Liliana Onofrei.

Potrivit membrilor PAS, astfel de situații se înregistrează și în alte raioane din sudul și nordul țării, fapt ce crează același precedent ca și pe timpul guvernării PDM, când se făceau presiuni politice asupra angajaților instituțiilor statului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile