Logo Realitatea.md

Rapoartele financiare ale grupurilor de inițiativă! PAS este de părere că CEC și-a modificat interpretarea electorală pentru PSRM

29 Septembrie 2020, 07:40 // Economie

În cadrul ședinței de luni,Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoartele financiare a grupurilor de inițiativă constituite în vederea colectării semnăturilor în susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, conform situației de la 25 septembrie 2020. Deputații PAS, Sergiu Litvinenco și Igor Grosu, au fost prezenți și a avut câteva obiecții cu referire la PSRM. De altfel, prezent a fost și deputatul socialist Vlad Batrîncea doar că în calitate de „cetățean simplu” care-l susține pe așa-zisul candidat independent, Igor Dodon.

Conform prevederilor legale, grupurile de inițiativă prezintă la CEC, în termen de trei zile de la înregistrare, informația privind deschiderea sau nedeschiderea contului „Destinat grupului de inițiativă”, și ulterior săptămânal, în ziua de vineri – 4, 11, 18 și 25 septembrie și în ziua de joi - 1 octombrie, rapoartele privind finanțarea activității acestuia.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că CEC și-a modificat interpretarea electorală, însă argumentele aduse de către acesta nu au înclinat balanța pentru membrii Comisiei.

Rapoartele prezentate grupurile de inițiativă constituite în vederea colectării semnăturilor în susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova au fost plasate pe site-ul Comisiei.

Până acum, au fost înregistrați patru concurenți electorali, alte două dosare fiind în curs de examinare. Este vorba despre candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi; candidatul Platformei DA, Andrei Năstase; candidatul PLDM, Tudor Deliu, și candidatul independent, Igor Dodon.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile