Logo Realitatea.md

Răspunsul premierului moldovean privind criticile aduse în ultima perioadă Guvernului de mai mulți oficiali români (VIDEO)

20 Ianuarie 2020, 11:34 // Politica

Pe premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, „nu îl interesează ce cred partenerii de dezoltare din România, inclusiv președintele român, Klaus Iohannes”, care a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că „Bucureștiul va relua cooperarea deplină cu Republica Moldova când va constata că la nivel guvernamental vor avea loc acţiuni pentru continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiţia, administraţia şi combaterea corupţiei”.

Embed:

„Pentru mine este important ca dumneavoastră personal și toți cetățenii Republicii Moldova să fie convinși că Guvernul lucrează pentru ei. Cel interesează pe Klaus Iohannes pe mine mai puțin mă privește”, a declarat Chicu astăzi după ședința tradițională de luni de la Reședința de Stat.

Ieri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Chicu a scris că „în prezent relațiile dintre Moldova și România nu mia depind de politicile care se duc pe malurile râului Bâc și Dâmbovița”.  

„Am vorbit inclusiv despre relațiile noastre frățești cu România și lipsa oricărei perspective pentru acei, care în scopuri politice și electorale egoiste, încearcă să deterioreze aceste relații. Relax, oameni buni. Nu aveți nicio șansă. Știți de ce? Pentru că relațiile între malurile Prutului nu mai depind de alegerile pe malul Bâcului sau Dâmboviței. Lumea e cu mult mai deșteaptă decât cred polit-tehnologii de palat. Serios. Focusare maximă pe munca în folosul oamenilor! Efortul merită, credeți-mă. Inclusiv sub aspect electoral”, a răspuns Chicu nemulțumirilor de la București”, a scris Chicu.

Amintim că, în ultima perioadă atât președintele României, Klaus Iohannis, premierul de la București, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cât și Ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță au făcut mai multe declarații publice despre faptul că actualul Guvern de la Chișinău nu ar fi unul „serios”, nu convinge că merge pe calea europeană și că autoritățile române își schimbă „logica” finanțărilor pentru malul stâng al Prutului.

CITEȘTE ȘI:

Iohannis: Vom relua cooperarea deplină cu Republica Moldova, când vom vedea continuarea parcursului european

(VIDEO) Șeful statului comentează declarațiile omologului român: „... frații de peste Prut...”

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

Citeste tot despre: chicu, declarații, Klaus Iohannes
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile