Logo Realitatea.md

Ravagiile ploii din Capitală: Străzi inundate, inclusiv Albișoara – recent reparată, subterane impracticabile și trafic dat peste cap

29 Septembrie 2020, 12:52 // Societate

Ploia torențială de astăzi a pus stăpânire pe Capitală, încât mai multe străzi au fost inundate, inclusiv și Albișoara, care a fost recent reparată, însă care încă nu a fost dată în exploatare. De asemenea, din cauza precipitațiilor, mai multe rute a transportului public și-au modificat itinerarul.

Foto: RTEC

Astfel, din cauza debitului mare de apă în urma precipitaților abundente, este afectată  circulația troleibuzelor. Este blocată circulația transportului public pe următoarele străzi: str. I. Creangă, str. Uzinelor, str. Muncești, str. M.Manole, str. Calea Ieșilor și str. Calea Orheiului. Rutele: 1, 5, 7, 8, 13, 16, 20, 21, 22, 23, 25 și 31 circulă pe traseu modificat, înregistrând abateri de la orarul stabilit.

Inundată a fost și strada recent reparată, dar care încă nu a fost dată în exploatare – strada Albișoara, unde permanent, după ploile torențială era inpracticabilă din cauza debitului mare de apă, care se acumula. Când a intrat în reparație, municipalitatea dădea asigurări că această situație nu se va mai repeta. Apele au ajuns și într-o supterană din sectorul Rîșcani, care a devenit inaccesibilă pentru trecători.

Primăria Capitalei anunță că toate serviciile municipale sunt dislocate pe teren și intervin în locațiile unde este necesar. Serviciile municipale specializate sunt antrenate în sectoarele Capitalei, pentru a lichida situaţiile problematice.

Regia „Exdrupo” intervine în toate sectoarele capitalei, la curăţarea grilajelor şi la salubrizarea gurilor de captare a apelor pluviale, unde lucrează peste 70 de muncitori și circa 30 de autospeciale şi utilaje. De asemenea, sunt curăţate mecanizat străzile şi rondurile de la intersecţii.

Totodată, în comun cu echipajele poliţiei Capitalei, se intervine la securizarea şi dirijarea circulaţiei rutiere. În prezent circulaţia transportului este sistată pe str. Uzinelor intersecţie cu Negreşteni şi pe str. Meşterul Manole direcţia de la Voluntarilor spre Vadul lui Vodă.

Din cauza debitului mare de apă, pe anumite porţiuni de drumuri, au fost scoase capacele de la fântânile de vizitare a apelor pluviale de pe carosabil.

Municipalitatea face apel către cetățeni, în perioada cu precipitații abundente, să fie prudenţi și să evite după posibilitate ieşirile în oraș.

Locuitorii municipiului pot sesiza autorităţile despre situațiile problematice cauzate de averse, prin intermediul numărului de telefon: (022) 22-22-67 - Dispeceratul Central Municipal.

Amintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru astăzi instabilitate atmosferică. Meteorologii prevăd averse însoțite de descărcări electrice, puternice (15 - 49 l/m2), izolat foarte puternice (50 - 70 l/m2), local vijelie cu rafale de până la 15 - 18 m/s.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile