Logo Realitatea.md

Răzbunare? Voronin a fost cel care „l-a turnat” pe Sîrbu procurorilor. Reacția deputatului PDM

11 Februarie 2020, 09:52 // Politica

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a fost politicianul care a făcut denunțul la Procuratură pe numele deputatului PDM Sergiu Sîrbu. Declarația a fost făcută de către Voronin la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la tv8.

Foto: important.md

Fostul președinte a declarat că demersul a fost făcut la finele anului trecut pentru presupusa tentativă a lui Sergiu Sîrbu de a corupe un deputat comunist din fosta legislatură, după ce grupul din cei 14 parlamentari comuniști a părăsit fracțiunea PCRM.

„I-a propus bani pentru a ieși din partid. Scopul lor a fost ca să-i cumpere pe toți în afară de mine, ca eu să rămân singur”, a spus Voronin.

Potrivit lui Voronin, deputatul democrat i-ar fi propus fostei colege comuniste, Elena Bodnarenco, suma de 300 de mii de euro pentru a părăsi fracțiunea PSRM, iar ulterior să adere la PDM.

După declarațiile lui Vladimir Voronin, deputatul PDM Sergiu Sîrbu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook.

„După declarațiile emotive și evident, fără pic de adevăr, al președintelui Voronin nici nu mai știu ce să cred. Straniu că domnul Voronin s-a trezit peste mulți ani pentru a se răzbuna prin metode atât de iresponsabile, chiar dacă, omenește, îi pot înțelege supărările personale. Indiferent de câte acuzații false vor mai fi debitate în spațiul public eu oricum nu-i port pică și îi doresc multă sănătate!

Sper că procuratura „decapturată" și „scoasă de sub influența politicului" nu mi-a mai tras încă un dosar penal, pentru că nu vreau să plec capul în fața cuiva. Apropo, nu m-aș mira, luând considerație grija pe care mi-o poartă de un timp încoace unii procurori moldoveni. Poate nu știați, dar dacă de căutarea miliardului se ocupau vreo 6 procurori, atunci de Sergiu Sîrbu - tocmai peste 30 de procurori și ofițeri de urmărire penală!  Iar incriminarea în cazul Sîrbu e mai gravă decât la multe cazuri de rezonață din ultima perioadă! „Criminal în serie nu șagă”, a scris Sîrbu pe rețeaua de socializare.

Amintim că, la începutul lunii ianuarie, Sergiu Sîrbu anunța că, la prima ședință a Parlamentului din acest an, ar urma să rămână fără imunitate și ulterior să fie reținut în baza unui dosar penal în care figurează. La scurt timp, după anunțul său, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dezmințit acest lucru, confirmând doar faptul că deputatul figurează ca bănuit într-un dosar de corupere activă.

Parlamentarul nu își recunoaște vina. A spus că va colabora cu organele de anchetă. 

CITEȘTE ȘI:

Procurorul general confirmă dosarul pornit pe numele lui Sîrbu, dar nu intenționează să ceară reținerea acestuia (VIDEO)

Sîrbu, audiat de procurori. Ce învinuiri i se aduc și pe cine acuză deputatul de pornirea dosarului penal pe numele său (VIDEO)

Reacția PDM asupra dosarului deschis pe numele lui Sîrbu: Avem încrederea în corectitudinea activității colegului nostru

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile