Logo Realitatea.md

Reținut pentru 72 de ore pentru trei furturi din locuințe, la Botanica. În unul din cazuri proprietarul dormea în casă (VIDEO)

03 August 2020, 13:25 // Societate

Un tânăr de 32 de ani originar din raionul Strășeni a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcție de Poliție Chișinău, pentru comiterea mai multor furturi din locuințe. Suspectul și-a recunoscut vina pentru trei furturi comise în perioada 29-31 iulie curent, când, pe parcursul nopții, a pătruns în trei apartamente din sectorul Botanica al Capitalei.

Embed:

Potrivit celor relatate, acesta pătrundea în locuințe unde observa că geamurile din termopan sunt întredeschise. În două cauzuri de furt proprietarii locuințelor nu se aflau la domiciliu, iar într-un caz proprietarul dormea în locuință când individul a urcat pe o anexă și a pătrus în apartamentul de la etajul doi. Acesta a sustras din apartamente telefoane mobile, laptopuri și articole vestimentare. Prejudiciul estimat de părțile vătămate constituie 18.830 lei.

În acest context, pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală, iar ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri de investigație pentru depistarea individului. Astfel, în urma măsurilor întreprinse făptașul a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual-penale bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Este de menționat că bărbatul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:

  • Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;
  • Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;
  • Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;
  • Dacă plecați de acasă nu lăsați geamurile deschise ori întredeschise.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile