Logo Realitatea.md

Reacția lui Băsescu după condamnarea definitivă a Elenei Udrea pentru luare de mită și abuz în serviciu

05 Iunie 2018, 23:12 // În lume

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a venit cu o reacție după ce Elena Udrea a fost astăzi condamnată definitiv în dosarul „Gala Bute".  Acesta a afirmat că Elena Udrea n-a primit nicio geantă cu bani şi nu a săvârşit niciun abuz în serviciu, deoarece semnătura ei nu apare pe niciun document de achiziţii.

Foto: libertatea.ro

Traian Băsescu o sfătuieşte pe Udrea să îşi pună avocaţii să strângă documentele şi să ceară revizuirea sentinţei, anunţând că a vorbit cu ea la telefon imediat după aflarea sentinţei, iar starea ei nu este bună. „Femeia asta n-a primit geanta cu bani şi nici n-a făcut un abuz în serviciu, atât timp cât n-are o semnătură pe un document de achiziţii sau ceva. Cred că are calea revizurii. Să îşi pună avocaţii să strângă documentele şi să ceară revizuirea sentinţei", a spus Băsescu, scrie news.ro.

Traian Băsescu a susţinut că decizia privind finanţarea în cazul Gala Bute a fost luată de Guvern. „A fost o hotărâre a Guvernului, îmi pare rău, şi eu am vrut să se facă Gala Bute. A avut avizul ministrului Justiţiei. Cred că este calea revizurii", a explicat acesta. De asemenea, întrebat dacă îi recomandă să se întoarcă în ţară, Băsescu a spus: „Îi recomand să se apere. Ce va face, decide ea".

Amintim că fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea - aflată în Costa Rica - a fost condamnată astăzi de instanţa supremă la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute", iar Rudel Obreja a primt 5 ani de închisoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile