Logo Realitatea.md

Reacția deputaților PAS și Platformei DA după anunțul că azi ar putea avea loc ședința Parlamentului. „Dodon a învățat multe lucruri urâte de la Plahotniuc”

20 Iulie 2020, 09:59 // Politica

Chiar dacă de dimineață încă nu se știa nimic, Biroul permanent al Parlamentului se convoacă astăzi în ședință, cu începere de la ora 10:00, iar Guvernul se convoacă în ședință la aceeași oră. Asta chiar dacă în mod tradițional, ambele ședințe au loc miercuri în a doua jumătate a zilei. Astfel, cel mai probabil, în după amiaza zilei de azi se va convoca în ședință și plenul Parlamentului pentru a dezbate moțiunea de cenzură înaintată de Platforma DA și PAS. Iată ce cred despre aceste mișcări mai mulți deputați ai opoziției parlamentare.

Este de menționat că, cu puțin timp înainte ca premierul Ion Chicu să anunțe, după ședința tradițională de luni a conducerii țării despre faptul că cel mai probabil Parlamentul se va convoca azi în ședință pentru a dezbate moțiunea de cenzură, fracțiunea Partidului Șor a anunțat că doi deputați, Igor Himici și Vladimir Vitiuc, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

„Astăzi, pentru 10.00, este convocat Biroul Permanent al Parlamentului. Asta înseamnă că, cel mai probabil, tot pentru astăzi va fi stabilită ședința plenară a Parlamentului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Iată așa un ”parlamentarism” marca PSRM avem în Republica Moldova...”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul fracțiunii PAS Sergiu Litvinenco.

Un alt deputat al fracțiunii PAS, Dumitru Alaiba atrage atenția că, atunci când deputatul Partidului Democrat Eugeniu Nichiforciuc era confirmat cu COVID-19, Parlamentul a fost trimis în carantină pentru două săptămâni, pentru ca toți deputații să fie testați. Iar asta „pentru că le încurca parlamentul”, susține Alaiba. Ceea ce nu se întâmplă acum când „trebuie de accelerat repejor cu această moțiune de cenzură, cât nu au mai părăsit câțiva minoritatea parlamentară”.

„Dacă socialiștii își vor încălca propriul precedent de a trimite deputații în izolare și acum, vor demonstra în fapte că măsura precedentă de a obstrucționa activitatea parlamentului a fost una abuzivă și, ziceam eu, penală. Așa sau altfel, #ARDE”, a mai menționat Dumitru Alaiba.

Și președintele fracțiunii Platforma DA, vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari atrage atenția că, tradițional în ziua de luni „deputații ar trebui să fie în teritoriu”. „Dodon a învățat multe lucruri urâte de la Plahotniuc. Frica lui este mare că trece moțiunea, de atâta sunt sfidate toate normele Regulamentului”, opinează Slusari.

La fel, vicepreședintele Parlamentului mai indică asupra unei alte „coincidențe”. „Iată vedem că fracțiunea Șor nu vine azi la ședința chipurile din cauza Covid 19. Ce coincidență! Dodon nu este sigur în democrați și să reasigure. Cine cu cine face coaliția, domnii socialiști și democrați? Să nu vă mirați, dacă pe Aeroport deja există înțelegerea între Dodon, Plahotniuc și Șor”, a conchis Alexandr Slusari.

Vedeți și: Azi ar putea avea loc ședința plenară pentru dezbaterea moțiunii de cenzură. Chicu, deschis să-și modifice agenda pentru „exercițiul democratic”

Ultima oră! Doi deputați în Parlamentul Republicii Moldova, confirmați pozitiv la COVID-19

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile