Logo Realitatea.md

Reacția Kaufland: Procesul de analiză, selecție și negociere a parteneriatelor comerciale nu a fost finalizat

24 Septembrie 2019, 13:26 // Economie

După articolul publicat de Bani.md (portalul de știri economice - parte a Grupului de presă „Realitatea”), Kaufland a venit cu o poziție privind faptul că mai multe mărci naționale cu renume nu se vor regăsi pe rafturile magazinelor din rețea.

„La momentul deschiderii primelor magazine Kaufland în Republica Moldova, compania și-a propus să înceapă activitatea cu 3000 de produse made in Moldova la raft. Pe data de 26 septembrie, magazinele Kaufland se vor lansa pe piața de retail cu peste 3200 de produse autohtone, ceea ce reprezintă peste 27 % din toate articolele din categoria produse alimentare.

În același timp, ținem să menționăm că procesul de analiză, selecție și negociere a parteneriatelor comerciale nu a fost finalizat. Acest proces este unul continuu și este bazat pe indici stricți de calitate, care au la bază standarde europene. De asemenea, selecția de sortiment este una flexibilă și adaptabilă la preferințele cumpărătorilor. 

Kaufland a fost și este deschis în permanență pentru colaborare, având în vedere angajamentul pe care ni l-am asumat, de a aduce pe rafturile magazinelor cât mai multe produse autohtone.

Vrem să subliniem, că în cadrul negocierilor, unii producători autohtoni au refuzat să semneze actul adițional la contractul de colaborare, care conține clauzele de compliance.

Principiile de lucru și colaborare menționate în aceste clauze, stau la baza oricărui parteneriat corect și de durată și garantează componenta anticorupție și de etică a oricărei colaborări”, este comunicatul emis de Kaufland.

Bani.md amintește că un grup de distribuitori au declarat că „produse sub mărcile Franzeluța, Mileștii Mici, Natur Bravo, Bucuria, Naturalis, Vita, Vita Baby, OM, Gura Căinarului, Letto, Floris, Floarea Soarelui, Perfect, Zernoff, Basarabia Nord, Filetti, Pegas, dar și aletele nu vor fi comercializate în rețeaua de magazine Kaufland”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.4078%
USD USD 17.0468 0.2547%
RUB RUB 0.2217 1.4645%
RON RON 4.1385 0.4685%
UAH UAH 0.6030 0.6006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile