Logo Realitatea.md

Reacția lui Dodon pe Facebook, despre răpirile din Transnistria. Știe doar de două, când, de fapt, patru persoane au dispărut!

08 Octombrie 2020, 14:40 // Politica

„Situația referitoare la cei doi cetățeni moldoveni răpiți zilele trecute este una extrem de gravă și a generat imediat o reacție promptă a conducerii țării și a instituțiilor statului. Principala preocupare a fost eliberarea cât mai rapidă a cetățenilor noștri, iar demersurile făcute au adus rezultatele dorite”, a scris Igor Dodon pe contul său oficial de Facebook.

Șeful statului, care de altfel este candidatul independent susținut de PSRM la funcția de președinte al Republicii Moldova, a mai spus că a discutat cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski.

„Personal am avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în care i-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri și să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate.

Salut intervenția promptă și eficientă a instituțiilor noastre în acest caz și le cer sa întreprindă mai departe cu fermitate toate acțiunile legale pentru a clarifica acest caz, dar și pentru a preveni pe viitor apariția unor asemenea situații. De asemenea, acest caz urmeaza sa intre pe agenda de discutii a formatului de negociere 5+2, ca un precedent extrem de periculos, care trebuie clarificat”, a scris Igor Dodon.

Între timp, președintele Comisiei parlamentare pe securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan, a anunțat că patru persoane au fost răpite în regiunea transnistriană, nu doi. Dintre aceștia, doi sunt cetățeni cu statut public: un polițist al Inspectoratului Florești și un angajat ASP.

Mai mult, pe canalul de Telegram al lui Ernest Vardanean, despre care se știe că este un apropiat al lui Igor Dodon, scrie următoarele: „doi polițiști moldoveni, reținuți anterior de autoritățile transnistrene, au fost eliberați datorită implicării directe a președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”.

Informația de pe această rețea socială coincide cu ceea ce transmite așa-zisul Minister de Externe al Transnistriei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile