Logo Realitatea.md

Reacția lui Pavel Filip privind sistarea campaniei „Un doctor pentru tine”. „Înțeleg că nu puteți construi, dar de ce distrugeți?”

25 Iunie 2019, 16:30 // Societate

După ce Ala Nimerenco, ministra sănătății, a declarat că campania „Un doctor pentru tine” va fi sistată, fostul premier a venit cu o reacție. Într-o postare pe o rețea socială, Pavel Filip a declarat că proiectul, de care este mândru, a fost o soluție temporară până la construirea unui sistem medical puternic.   

„Peste 80 de mii de oameni au fost consultați gratuit până acum în cadrul campaniei Un doctor pentru tine. Este un proiect de care sunt mândru, un proiect care a fost gândit ca o soluție temporară până când vom reuși să construim în Moldova un sistem medical sănătos. Dacă stai în birou în Chișinău și scrii postări pe Facebook, nu construiești un sistem medical puternic și nici nu vezi cât de mari sunt problemele în satele noastre. Este un domeniu complicat, de asta am venit cu acest program de profilaxie. Închiderea lui cum va rezolva problemele care sunt?”, se întreabă fostul prim-ministru. 

„Înțeleg că nu puteți construi, dar de ce distrugeți? Atâția oameni au beneficiat de aceste consultații gratuite. Puteți să îi asigurați că de mâine se vor bucura de servicii medicale de calitate?”, a scris Pavel Filip pe Facebook.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată în luna august 2018 de către fostul premier, Pavel Filip. În fiecare săptămână, după un orar stabilit, echipele mobile de medici ofereau consultanță gratuită locuitorilor din satele moldovei. 

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul campaniei și până în prezent, peste 70.000 de oameni au fost consultați de către medicii echipelor mobile. 

CITEȘTE ȘI:

Echipele mobile din cadrul campaniei „Un doctor pentru tine” nu vor mai oferi consultanță gratuită. Motivul

Un doctor pentru tine! Unde vor ajunge echipele mobile de medici în această săptămână

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile