Logo Realitatea.md

Reacția MAEIE cu privire la informațiile false despre o potențială introducere a vizelor pentru Rusia

15 August 2017, 19:43 // Politica

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova aduce la cunoştinţă că informaţiile apărute în presă privind intenţiile autorităţilor moldoveneşti de a modifica regimul de vize dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă nu corespund adevărului”.

Reacția ministerului vine după ce unul din ziarele din Federația Rusă „Izvestia”, a scris precum că în Parlamentul Republicii Moldova se discută introducerea regimului de vize pentru Rusia.

Potrivit presei ruse, informația precum că această temă a fost discutată de către deputații moldoveni a fost primită din „sursele sigure” ale ziarului. Jurnaliștii ruși au menționat că Igor Dodon susține că discuțiile privind introducerea regimului de vize sunt speculările dușmanilor dialogului moldo-rus și el nu va permite așa ceva.

Contactat de Realitatea.md, Igor Dodon a declarat că a fost întrebat de jurnaliști despre introducerea regimului de vize la ce le-a răspuns că o astfel de inițiativă nu există.

„Și chiar dacă ar apărea o astfel de inițiativă, e o provocare care nu poate fi acceptată!”, a declarat șeful statului.

Cu toate acestea, răspunsul complet a președintelui nu a fost luat în considerație, presa rusă distorsionând informația receptată. 

Citește și:

Manipularea marca mass-media rusă! Ce a declarat Dodon despre introducerea regimului de vize cu Rusia și ce a scris presa

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile