Logo Realitatea.md

Reacția Partidului „ȘOR” la unele declarații ale premierului Ion Chicu

25 Noiembrie 2020, 15:23 // Politica

Partidul „ȘOR” salută deschiderea Guvernului condus de Ion Chicu pentru implementarea unor măsuri care să stimuleze și să motiveze conaționalii de peste hotare să revină acasă, făcând referire la ultimele declarații ale premierului într-un interviu pentru Europa Liberă. Pe de altă parte, formațiunea acuză Executivul de duble standarde, precizând, într-o reacție publicată pe Facebook, că măsurile anunțate de șeful Cabinetului de miniștri sunt inspirate dintr-un proiect de lege al său avizat negativ în luna iunie curent.

„Observăm că Executivul adoptă standardele duble și manifestă ipocrizie în raport cu acei care sincer s-au implicat și se implică în rezolvarea problemelor cetățenilor, inclusiv a celor impuși de situație să plece peste hotare. Avem în vedere decizia Guvernului Chicu, care în luna iunie a dat aviz negativ proiectului de lege privind reîntoarcerea benevolă a conaționalilor în țară, elaborat și propus de Partidul ȘOR”, amintește formațiunea politică.

Partidul „ȘOR” menționează în aceeași reacție că „este singura forță politică care în ultima perioadă a fost preocupată de problemele cetățenilor reveniți acasă din străinătate. Echipa formațiunii implementează un program la Orhei, în baza căruia celor reveniți le sunt acordă indemnizații unice de 10000 de lei și un șir de facilități”„Proiectul nostru de lege din care vă inspirați acum conține mecanisme de asistență pentru cei care revin în țară de peste hotare – facilități fiscale, indemnizații consistente, programe prin care ei să poată lua împrumuturi accesibile pentru achiziționarea de locuințe”.

În reacția citată, formațiunea politică afirmă că este gata să ofere expertiza și toată susținerea la elaborarea unui document final al Guvernului cu privire la reîntoarcerea benevolă a conaționalilor în țară: „Sperăm că dl Chicu și echipa sa va avea o atitudine constructivă și față de alte proiecte de lege ale Partidului „ȘOR” și Platformei Parlamentare „Pentru Moldova” – asigurarea localităților din țară cu farmacii sociale, a proiectului prin care propunem revenirea la vârsta standard de pensionare de 62 de ani pentru bărbați și de 57 de ani pentru femei, a proiectului prin care propunem ca bătrânii să fie asigurați cu medicamente gratuite”.

Într-un interviu pentru „Europa Liberă”, premierul Ion Chicu a declarat că guvernul va venit cu program destinat concetățenilor care intenționează să revină în țară, iar pentru implementarea lui în bugetul pentru anul viitor sunt planificate 200 mil. de lei.

Citeste tot despre: Ion Chicu, Partidul Șor
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile