Logo Realitatea.md

Reacția directorului Poștei Moldovei la acuzațiile aduse de șeful unei sucursale: Sunt false, defăimătoare și tendențioase

13 Ianuarie 2021, 17:09 // Actualitate

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” dezminte acuzațiile aduse de către directorul sucursalei Centrului Poștal Bălți, Vasile Guțu, în adresa directorului general interimar al Î.S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia, și le califică drept false, defăimătoare și tendențioase.

Poșta Moldovei spune că acuzațiile aduse astăzi de către Guțu ar fi o metodă de a sustrage atenția asupra neregulilor depistate de reprezentanții întreprinderii, în procesul de administrare a Centrului poștal Bălți.

Pe parcursul anului 2020, au fost desfășurate mai multe anchete pe marginea abaterilor privind gestionarea patrimoniului Întreprinderii, în care a fost vizat directorul Centrului Poștal Bălți, Vasile Guțu. „Dat fiind faptul că anchetele au constatat încălcări grave și prejudiciabile Întreprinderii, Vasile Guțu, prin intermediul acestei conferințe de presă și acuzațiilor false aduse, a încercat să sustragă atenția de la abaterile grave săvârșite, care prezumă atragerea la răspunderea disciplinară și materială ce-i revine în acest sens”, se arată într-un comunicat de presă al Poștei Moldovei.

Încălcările stabilite vizează efectuarea de către Vasile Guțu a unor plăți neîntemeiate din contul sucursalei Bălți, acțiuni de înstrăinare ilicită a bunurilor imobile ale Întreprinderii, semnarea de acte juridice în lipsa unor împuterniciri, cu depășirea atribuțiilor de serviciu etc.

„Este necesar a se preciza că, în perioada de activitate a Directorului general interimar al Î.S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia, nu au fost majorate statele de personal, ba dimpotrivă - au fost realizate acțiuni de optimizare. De asemenea, menționăm că nu au avut loc concedieri în rândul personalului de conducere al sucursalelor Întreprinderii, ba din contra - s-a investit în fortificarea și consolidarea actului managerial al sucursalelor. Totodată, specificăm că nu au fost desfășurate acțiuni cu caracter politic în campaniile electorale”, se mai precizează în comunicat.

Cu referire la pierderile Întreprinderii, Poșta Moldovei spune că sunt recuperabile și au fost rezultatul impactului pandemiei, care a dus la sistarea schimbului de poștă cu toate țările membre UPU, preponderent cu China, colaborare care a fost restabilită începând cu data de 8 ianuarie curent și nicidecum din cauza managementului prost al Întreprinderii.

Amintim că, astăzi, directorul Centrului de Poștă Bălți, Vasile Guțu, a dezvăluit că în perioada campaniei electorale din cadrul alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2020, Vitalie Zaharia a obliga angajații din teritoriul țării ai Poștei Moldovei să facă agitație electorală pentru PSRM. Totodată, conducătorul Poștei Moldovei este învinuit că încearcă să falimenteze instituția, după ce s-au înregistrat pierderi financiare colosale anul trecut.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile