Logo Realitatea.md

Reacția IGP după operațiunea CNA de la Inspectoratul de Poliție Ciocana

04 Ianuarie 2019, 15:30 // Societate

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a venit cu o reacție, după perchezițiile și operațiunea de reținere a ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) de la Inspectoratul de Poliție (IP) Ciocana.

„Inspectoratul General al Poliției reiterează importanța respectării prevederilor legislației de către polițiști cu privire la obligaţia pe care o au aceștia, evitând implicarea în acte de corupţie sau mituire.

Astfel, condamnăm asemenea cazuri printre angajații instituției și accentuăm că nu tolerăm corupția în Poliție. Totodată, menționăm că a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru a stabili toate circumstanțele, dar și pentru luarea unei decizii legale în acest sens.

Mai mult decât atât, conducerea IGP va oferi ori de câte ori va fi necesar tot sprijinul de care au nevoie instituțiile abilitate pentru a investiga astfel de cazuri”, scrie pe pagina oficială de Facebook a IGP.

Amintim că trei angajați ai IP Ciocana a fost reținuți pe data de 4 ianuarie. Este vorba despre un ofițer de investigații, un șef de post și un ofițer de poliție, care ar fi estorcat 2.000 de euro de la trei persoane care riscau să fie cercetate pentru jaful unui telefon.

Preliminar, se cunoaște că cele din urmă au fost contactate de unul din polițiști. Li s-a spus că în cazul în care vor achita banii, dosarul va fi mușamalizat.

Într-un final, însă, cazul a ajuns în vizorul CNA. Banii estorcați au fost transmiși în două tranșe. În urma perchezițiilor în birourile și la domiciiliile bănuiților, au fost ridicate anumite probe.

Realitatea.md va urmări subiectul și va reveni cu detalii atât despre evoluția urmăririi penale în cauză, cât și despre rezultatele anchetei IGP. Detalii despre dosarul de corupție, găsiți AICI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile