Logo Realitatea.md

Reacția ironică a lui Chicu, după ce PAS a atacat în instanță decizia de a obliga cetățenii să-și procure polița medicală: Poate lansăm campania „Adoptă o poliță”?

02 Aprilie 2020, 10:29 // Politica

Premierul Ion Chicu califică gestul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a ataca în instanța de judecată decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, prin care a obligat cetățenii moldoveni reveniți de peste hotare să-și procure obligatoriu polița de asigurare medicală, drept „politică pe tragedia oamenilor”.


Foto Simbol

După ce PAS a anunțat că s-a adresat în instanță asupra legalității acestei decizii, Ion Chicu a venit cu o postare pe pagina sa de Facebook, unde a scris:

„Am înteles, ca cineva a atacat in instanță decizia Comisiei Situatii Exceptionale, de a pune în practică ceea, ce și fără decizia CSE trebuie de îndeplinit - prevederile Legii 1593 privind asigurarile obligatorii în medicină. Adică, obligativitatea fiecărui cetățean să se asigure medical pâna la 31 martie. Se face politică pe tragedia oamenilor. E regretabil.

Propun politicienilor respectivi să-și aminteasca de proiectul „Adopta un vot", utilizat de ei cu atâtă abilitate pentru a aduce diaspora la vot (de la distanțe de mii de kilometri). Să-l aplice în aceste momente grele pentru diasporă.„Adoptă o poliță medicală" ar fi cazul ACUM.

Personal, sunt gata pe lângă salariul pe luna martie donat pentru lupta cu coronavirusul, să-l transfer și pe cel din aprilie pentru a ajuta la procurarea poliței pentru cetățenii aflați în dificultate, care revin in țară.

MAEIE, care oferă suport cetățenilor și formează listele pentru rutele charter, este gata să prezinte la prima solicitare informația necesară pentru identificarea persoanelor din diasporă, care trebuie ajutate prin internediul inițiativei „Adoptă o poliță".

Rog specialiștii în „adopție" să fie solidari la modul practic cu diaspora. Haideți împreună să-i ajutăm pe oamenii în dificultate să respecte legea 1593. Să achite ceea, ce se cuvine medicilor”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6172 -0.3135%
USD USD 16.5952 -0.1234%
RUB RUB 0.2257 -0.1769%
RON RON 4.0556 -0.3391%
UAH UAH 0.6004 0.0667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile