Logo Realitatea.md

REACȚIA KAUFLAND, după ce Odințov a spus că un mort a organizat dezbaterile publice: "Sunt acuzații GRAVE și nefondate"

03 Mai 2017, 11:24 // Societate

Reprezentanții Kaufland SRL au venit cu o reacție, după ce consilierul PSRM Alexandr Odințov a anunțat ieri că o persoană decedată ar fi organizat dezbaterile publice privind construcția hipermarketului. Printr-un apel public, administrația companiei din Moldova au catalogat aceste declarații drept grave, nefondate și care au scopul de a induce lumea în eroare prin tactici deloc legale.


Foto: wall-street.ro

Reprezentanții companiei au anunțat printr-un apel public că toate declarațiile sunt nefondate si au o tentă defăimătoare putând induce publicului o confuzie / idee greșită cu privire la scopul sau contextul în care Kaufland SRL ar putea achita anumite sume de bani precum și faptul că își rezervă  dreptul de a acționa pe cale legală împotriva persoanelor care au lansat în spațiul public astfel de aluzii defăimătoare la adresa companiei.

"Insinuările făcute de către Alexandr Odințov referitoare la legalitatea audierilor publice aferente terenurilor pe care urmează a fi construite magazinele Kaufland sunt grave și de natură a aduce atingere imaginii companiei. Solicităm dezmințirea urgentă a informațiilor făcute publice, pe toate canalele de comunicare", se anunță într-un comunicat al companiei.

Totodată, administrația Kaufland susține că toate acțiunile sale în Republica Moldova se derulează în strictă conformitate cu legislația în vigoare din țara noastră și principiile compliance ale companiei, iar susținerile lui Alexandr Odințov sunt nefondate și fără legătură cu realitatea.

Realitatea.md amintește că ieri, în cadrul unei conferințe de presă, socialistul Alexandr Odințov l-a acuzat pe viceprimarul Nistor Grozavu că ar fi semnat o declarație privind organizarea unor consultări publice în privința construcției hipermarketului Kaufland. El a menționat că în spatele actelor prezentate pentru consultații ar sta o persoană decedată.

Nu este prima dată când consilierii socialiști încearcă să stopeze construcția unui hipermarket Kaufland în țara noastră. De fiecare dată ei vin cu noi și noi acuzații, de cele mai multe ori nefondate.

De altă parte, participanții la consultațiile publice au spus anterior că PSRM încearcă cu tot dinadinsul să nu permită ca moldovenii să își facă cumpărăturile la un magazin european și care ar putea oferi prețuri mult mai mici, față de cele existente în prezent pe piața din Moldova.

De fiecare dată, conducerea Kaufland a declarat că se conformează legii și nu a admis încălcări. Ba mai mult, de-a lungul timpului, Kaufland Moldova s-a implicat activ în cadrul mai multor proiecte îndrăznețe. Printre care, sădirea a 5.000 de puieți și trandafiri în capitală, concertul care va avea loc vineri pentru renovarea Circului, donarea unui automobil electric Primăriei capitalei și multe alte acțiuni, dar și evenimente finanțate în Moldova.

VIDEO - Consilier PSRM: "O persoană decedată a organizat consultările publice pentru construcția hipermarketului Kaufland"

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile