Logo Realitatea.md

Reacția lui Dodon la moțiunea de cenzură înaintată de PSRM: Încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată

08 Noiembrie 2019, 17:03 // Actualitate

Șeful statului se străduie să o facă pe imparțialul în procesul de mediere a coaliției de guvernare, după ce PSRM a depus astăzi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, însă înclină mai mult balanța spre beneficiul socialiștilor.

Într-o reacție pe Facebook, Dodon menționează că procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru Coaliția de guvernământ. „Există teren și timp (câteva zile) pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă. Există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii Blocului ACUM și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar Coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale. Cetățenii așteaptă de la guvernare nu confruntare de ambiții și de interese partinice, ci rezultate concrete în economie, în viața socială, în promovarea unor reforme eficiente, corecte și coerente cu conceptul de stat de drept”, a scris Dodon.

De asemenea, șeful statului îndeamnă partidele de coaliție să nu se certe între ele, dar să lucreze în beneficiul poporului. „Avem de rezolvat multe probleme în țară, nu să ne certăm între noi, fiindcă este și iresponsabil, și imatur, după greutățile și riscurile comune prin care am trecut acum cinci luni. Îndemn toate fracțiunile parlamentare din Coaliția de guvernare să demonstreze în această perioadă tensionată calm, chibzuință și luciditate. Să nu dea foc la casă din supărare și furie. Încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a ieși din impas, pentru a evita și destrămarea majorității parlamentare, și eventual alegerile anticipate. Dați dovadă de inteligență politică, nu doar de rigiditate în promovarea unor proiecte personale. Respectați Constituția țării, înainte de toate”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că, astăzi, în Parlament, PSRM a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, pentru faptul că, acesta și-a asumat răspundere în fața Parlamentului asupra modificării legii Procuraturii Generale, prin care se propune ca prim-ministrul să desemneze doi candidați la șefia instituție date, din care Consiliul Superior al Procurorilor ar urma să selecteze unul, pentru al numi procuror general.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2040 0.1820%
USD USD 17.0548 0.0469%
RUB RUB 0.2234 0.7668%
RON RON 4.1437 0.1256%
UAH UAH 0.6027 -0.0498%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile