Logo Realitatea.md

Reacția lui Igor Gamrețki la suspendarea sa din funcția de șef al Direcției transport: „Este un ABUZ”

05 Iulie 2017, 17:39 // Societate
// Autor:  
Natalia Volontir

Igor Gamrețki, șeful Direcției transport Chișinău, care a fost azi suspendat temporar din funcție, în urma unei dispoziții a primarului Dorin Chirtoacă, susține că decizia edilului este un abuz la adresa sa.

„Încă nu am făcut cunoștință cu actul, am înțeles că a fost o dispoziție emisă de primar, îmi pare că este un abuz în privința mea, deoarece am încheierea instanței de judecată privind anularea precedentei dispoziții de suspendare a mea din funcție”, a spus Igor Gamrețki, contactat de Realitatea.md.

Gamrețki spune că după ce va face cunoștință cu actul privind suspendarea sa din funcție și îl va semna, se va consulta cu avocații și va decide cum procedează mai departe. El nu exclude că va contesta decizia primarului în instanța de judecată: „Vom utiliza toate căile legale posibile”, a precizat fostul funcționar.

Amintim că Primăria Chișinău a anunțat azi despre suspendarea din funcție a șefului Direcției transport Chișinău, Igor Gamrețki, „în legătură cu cercetarea sa în cadrul unui dosar penal, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”.

Amintim că Igor Gamrețki este cercetat în dosarul parcărilor de rând cu primarul Dorin Chirtoacă, viceprimarul Nistor Grozavu, fostul secretar al CMC, Valeriu Didencu ș.a. El își recunoaște vina, iar dacă faptul acre îi este încriminat va fi demonstrat în instanță, el riscă detenție de până la 6 ani.

În prezent, interimatul funcției de șef al Direcției transport Chișinău este asigurat de pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile