Logo Realitatea.md

Reacția lui Mihai Poalelungi la acuzațiile lui Andrei Năstase că ar sta în spatele deciziei de invalidare a alegerilor locale din Capitală (VIDEO)

27 Iunie 2018, 17:03 // Actualitate

Președintele Curții Constituționale (CCM), Mihai Poalelungi a venit cu o reacție la acuzațiile aduse la adresa sa, de către liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, prin care îl învinuiește că acesta ar sta în spatele deciziei Curții Supreme de Justiție (CSJ) de nevalidare a mandatului de primar al municipiului Chișinău. Acuzațiile au fost aduse astăzi de către liderul PPDA, în cadrul unei conferințe de presă.

Embed:

În timpul conferinței de presă, Andrei Năstase, a declarat că „va reclama la Strasbourg statul Republica Moldova, pentru invalidarea alegerilor din Capitală, însă nu are cum să-l reclame acolo pe „Mihai Poalelungi, care controlează din umbră acest proces criminal de invalidare a alegerilor”. Astfel, Năstase a afirmat că „Poalelungi ar sta în spatele acestei decizii, adică în spatele hotărârii judecătorești din primă instanță prin care au fost invalidate alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și că decizia primei instanțe ar fi fost scrisă de ex-consilierul lui Poalelungi, care s-ar aflat în permanent contact cu Poalelungi”.

„Menționez că nu am nicio legătură cu procesul de elaborare și cu ideile care fundamentează hotărârile instanțelor de drept comun de invalidare a acestor alegeri. Îmi dedic activitatea exclusiv problemelor de drept constituțional ridicate în fața Curții pe care o prezidez. Sunt preocupat doar de hotărârile și de deciziile acestei Curți, mai bine zis de creșterea calității actului de justiție constituțională. Îi rog pe domnul Năstase și pe alți posibili intriganți să nu mai folosească numele meu atunci când răspândesc falsuri. Îi rog să procedeze astfel din respect față de libertatea de exprimare și față de dreptul la reputație, principii fundamentale pentru o societate democratică. Consider că este incorect să invoci virtuțile democrației pentru a lovi în principiile care stau la baza acesteia”, se arată într-un mesaj, lansat de președintele CCM, Mihai Poalelungi.

Amintim că, astăzi, Comitetul de Rezistență Națională, în frunte cu liderii opoziției Maia Sandu și Andrei Năstase, au susținut o conferință de presă, unde au anunțat că duminică, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un nou protest, împotriva deciziei de nevalidare a alegerilor locale noi din Chișinău și împotriva guvernării.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.3163%
USD USD 18.0329 0.4160%
RUB RUB 0.2785 0.0719%
RON RON 4.2187 0.4022%
UAH UAH 0.6843 -0.4510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile