Logo Realitatea.md

Reacția Partidului „Șor” la decizia CEC: „Au scuipat în ochi celor peste 10 mii de cetățeni care au semnat pentru Balinschi”

05 Martie 2020, 15:07 // Politica

Partidul Politic „Șor" consideră decizia de ieri a Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a cere excluderea din cursa electorală de la Hâncești a candidatului său, Vitalie Balinschi drept una ilegală, abuzivă și care reprezintă o comandă politică a guvernării socialiste a lui Dodon.

Partidul „Șor" a anunțat că va întreprinde toate acțiunile pentru a-și face dreptate și va sesiza instituțiile internaționale despre abuzurile guvernării.Candidatul Partidului „Șor" la funcția de deputat pe circumscripția uninominală Hâncești, Vitalie Balinschi a declarat într-o conferință de presă că decizia CEC este îndreptată, în primul rând, împotriva cetățenilor.

„Ieri, membrii CEC le-au scuipat în ochi celor peste 10.000 de cetățeni care au semnat în favoarea candidaturii mele ca deputat al poporului. Pe socialiști i-a speriat popularitatea mea și au mers prin aceste metode urâte. Dacă ei cred că prin aceste metode vor avea succes, greșesc amarnic. Cetățenii nu au încredere în PSRM. Socialiștii nu câștigă aceste alegeri nici dacă scot din cursă toți candidații și-l lasă doar pe Gațcan", a spus candidatul.

Partidul „Șor”, lipsit de CEC de alocațiile financiare de la bugetul de stat, până la finele anului curent

Amintim că, tot ieri, CEC a anunțat că va solicita Curții de Apel Chișinău examinarea anulării înregistrării lui Vitalie Balinschi la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești, în contextul examinării unei sesizări depuse la Comisie de către Partidul Liberal, care relevă unele încălcări ale prevederilor legale comise de Partidul Politic „Șor", în cadrul desfășurării campaniei electorale. Este vorba de utilizarea unor fonduri financiare și materiale nedeclarate, în partea ce ține de organizarea transportării alegătorilor în scopuri electorale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile