Logo Realitatea.md

Reacția Partidului Politic „Șor” privind obligativitatea de a plăti statului 2 milioane de lei

09 Decembrie 2019, 12:19 // Politica

„Hotărârea Curții Supreme de Justiție (CSJ) nu formulează o astfel de cerință (n.r. achitarea în bugetul de stat 2 mln de lei), ci se referă doar la refuzul de a examina recursul Partidului „Șor” împotriva unei hotărâri anterioare a Comisiei Electorale Centrale, care, în opinia noastră, nu este corectă”. Cu o astfel de reacție a venit Partidul „Șor”, cu privire la încheierea definitivă și irevocabilă a CSJ.

Potrivit Partidului „Șor”, Comisia Electorală Centrală, după ce analizat toate actele, a stabilit că formațiunea în cauză, „într-adevăr, nu este culpabilă și a constatat că a primit pentru campania electorală 2.090.000 de lei de la mai multe persoane juridice. În ciuda faptului că Partidul ȘOR nu a încălcat legea, CEC a considerat că formațiunea politică trebuie să transfere această sumă în bugetul de stat. Această decizie neîntemeiată și nedreaptă a CEC a fost atacată de avocații noștri în instanță”, se arată într-un comunicat al Partidului „Șor”.

Reprezentanții partidului afirmă că, de fiecare dată, instanțele judecătorești, sub diferite pretexte, nu au pus cazul pe rol. De asemenea, la 2 decembrie, CSJ a refuzat să examineze cazul în fond. Astfel, plângerea argumentată împotriva deciziei CEC, depusă de Partidul „Șor” nu a fost examinată în fond de nici o instanță. „În consecință, interpretarea refuzului de către CSJ ca obligativitate de a plăti sumele calculate de CEC este incorectă”, se mai arată în comunicat.

Partidul „Șor” afirmă că, la 11 decembrie, Curtea Supremă de Justiție va examina un alt proces legat de acest caz. „Partidul „Șor” așteaptă cu nerăbdare să fie examinat detaliat, care să rezulte o hotărâre legală și corectă. În același timp, având în vedere nevinovăția noastră, suntem gata, în cazul epuizării tuturor căilor din Republica Moldova, să ne apărăm drepturile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Suntem convinși că, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță, vom obține câștig de cauză”, susține Partidul „Șor”.

Amintim că, recent CSJ a emis o decizie prin care a obligat Partidul „Șor” să verse în bugetul de stat 2 090 000 lei, după ce Comisia Electorală Centrală a stabilit, în luna aprilie, că formațiunea a primit donații ilegale pentru campania electorală la parlamentarele din 24 februarie.

Citeste tot despre: CEC, CSJ, Partidul Șor, reacție
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.7151%
USD USD 16.6713 -0.5417%
RUB RUB 0.2261 -0.5717%
RON RON 4.0431 -0.7731%
UAH UAH 0.5999 -0.9085%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile