Logo Realitatea.md

Reacția PDM asupra dosarului deschis pe numele lui Sîrbu: Avem încrederea în corectitudinea activității colegului nostru

28 Ianuarie 2020, 15:18 // Politica

Partidul Democrat din Moldova (PDM) susține că, deputatul Sergiu Sîrbu nu este vinovat de ceea ce i se incriminează și nu se îndoiește de corectitudinea activității pe care a desfășurat-o acesta pe parcursul anilor.

Într-o declarație publică făcută presei, PDM afirmă că dosarul în care figurează Sîrbu „ar fi fost redeschis de fosta guvernare, după ce acum câțiva ani fusese clasat”.

„Partidul Democrat din Moldova a rezistat și va rezista tuturor atacurilor și presiunilor politice, care au început asupra membrilor și susținătorilor săi în iunie 2019. Suntem o echipă unită și am demonstrat că vom rămâne puternici indiferent de provocări și obstacole. PDM își exprimă îngrijorarea în legătură cu atacurile din partea opiniei publice la care sunt supuși membrii partidului și amintește de principiul „prezumției nevinovăției", valabil pentru orice persoană vizată într-o cauză penală. Avem încrederea în corectitudinea activității colegului nostru Sergiu Sîrbu și acest lucru va fi demonstrat cu siguranță în cadrul unei investigații corecte, transparente și lipsite de ingerință politică”, se arată în declarația PDM.

Amintim că, astăzi, deputatul fracțiunii PDM, Sergiu Sîrbu, a fost audiat astăzi de către procurori în dosarului intentat pe numele său. El a declarat jurnaliștilor că va colabora cu ancheta, deși consideră că această cauză penală ar fi una politică.

Avocata lui Sîrbu a declarat presei că dosarul penal a fost inițiat pentru fapte de corupere activă.

Amintim că, săptămâna trecută, Sergiu Sîrbu anunța că, la prima ședință a Parlamentului din acest an, ar urma să rămână fără imunitate și ulterior să fie reținut în baza unui dosar penal în care figurează. La scurt timp, după anunțul său, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dezmințit acest lucru, confirmând doar faptul că deputatul figurează ca bănuit într-un dosar intentat de către Procuratură.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile