Logo Realitatea.md

Reacția PDM la decizia lui Chicu de a-i revoca pe miniștrii democrați înainte de termenul anunțat de conducerea partidului

09 Noiembrie 2020, 11:32 // Politica

Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține. Cu o asemenea reacție a venit astăzi PDM, după ce premierul Ion Chicu a anunțat dimineață că a prezentat șefului statului revocarea din funcție a celor cinci miniștri democrați, decizie, care a fost luată sâmbătă, 7 noiembrie curent de către conducerea PDM, doar că acest lucru urma să fie realizat după alegerea noului președinte.

„PDM a luat decizia de a-și retrage reprezentanții săi din Guvern, imediat după învestirea președintelui ales, din responsabilitate, pentru a nu lăsa un vid în instituțiile conduse de PDM. Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține. Miniștrii delegați de PDM în Guvern sunt profesioniști, care au muncit cu multă dedicație într-o perioadă de criză în domeniile pe care le-au condus. Partidul Democrat se mândrește cu exponenții săi în Executiv și le mulțumește pentru activitatea desfășurată. PDM a luat decizia să își retragă reprezentanții săi din Executiv pentru a oferi președintelui ales posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de cetățeni, și această decizie rămâne în vigoare”, se precizează într-un comunicat de presă al PDM.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat dimineață că a prezentat șefului statului cererile de revocare din funcție a patru miniștri democrați, iar a cincea candidatură, care este ministrul de Externe, Oleg Țulea, a depus vineri cerere de demisie, întrucât a fost numit ambasador în Ungaria.

Decizia lui Chicu a fost luată, după ce la sfârșitul săptămânii trecute, conducerea PDM a anunțat că a hotărât să-și retragă membrii săi din actualul Cabinet de miniștri, deoarece „un păpușar ar trage sforile în continuare în politica moldovenească”, însă ei „văd aceste sfori și înțeleg tare bine ce se întâmplă”. 

Citeste tot despre: Guvern, Ion Chicu, PDM, reacție
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile