Logo Realitatea.md

Reacția PL, la alegerea lui Țurcan în fruntea CCM: „De astăzi, Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon”

19 August 2019, 13:16 // Politica

Partidul Liberal (PL) a venit cu o reacție, după ce fostul deputat socialist, actual membru al Curții Constituționale (CCM), Vladimir Țurcan, a fost ales în funcția de președinte al CCM.

Potrivit declarației PL, anume Țurcan a fost cel care în anul 1989, a propus ca în legea privind funcționarea limbilor de stat să fie introdusă sintagma „limbă moldovenească”, pentru că „așa a considerat el că e corect din punct de vedere politic și diplomatic”.

„Românofobul și statalistul Vladimir Țurcan a fost ales președintele CC.

El este cel care în 1989, a propus ca în Legea privind funcționarea limbilor de stat să fie introdusă sintagma ”limbă moldovenească”, pentru că așa a considerat el că e corect din punct de vedere politic și diplomatic!

Țurcan este cel care la 7 aprlie îi „sfătuia” pe tineri unde să pună drapele UE și al României, după care a condus o comisie de anchetă care a mușamalizat crimele de la 7 aprilie ale regimului Voronin. Este descalificant și degradant ca instituția ce garantează supremația Constituției să fie condusă de un fost comunist și deputat socialist, apropiat cercurilor rusești și care a deținut nenumărate funcții de conducere pe vremea URSS”, se arată într-un comunicat al PL.

Totodată, liberalii consideră că, alegerea lui Vladimir Țurcan ca președinte al Curții Constituționale, „blocul ACUM s-a compromis total în fața cetățenilor atunci când au promis restabilirea încrederii în CCM și depolitizarea acesteia”.

Realitatea.md amintește că, astăzi, fostul deputat socialist, Vladimir Țurcan, a fost ales, prin vot secret, președinte al Curții Constituționale pentru un termen de trei ani.

VEZI ȘI:

Primele declarații ale noului președinte al CCM: „Am fost ales în funcție în conformitate cu prevederile legale” (VIDEO)

Socialistul Vladimir Țurcan, ales președinte al CCM

S-au jucat de-a concursul... Pe cine propune, totuși, coaliția la funcția de judecător constituțional din partea Parlamentului

Vladimir Țurcan, propus la CCM: Vorbesc în limba moldovenească, așa cum m-a învățat mama și tata

Noii judecători ai Curții Constituționale au depus jurământul

Citeste tot despre: ACUM, CCM, PL, presedinte, reacție, Vladimir Țurcan
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.4543%
USD USD 16.6157 -0.1652%
RUB RUB 0.2261 0.2661%
RON RON 4.0694 0.4443%
UAH UAH 0.6000 0.1335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile