Logo Realitatea.md

Reacția premierului României la demiterea Guvernului: Dacă nu avem garanţia învestirii unui guvern pro-european, cooperarea va fi foarte mică

12 Noiembrie 2019, 16:41 // Actualitate

Decizia de a da jos Guvernul Maia Sandu ridică extrem de multe semne de întrebare privind evoluţia ulterioară a Republicii Moldova, a declarat premierul român Ludovic Orban.

Foto: calea europeană.ro

„O să continuăm orice program de susţinere a cetăţenilor din Republica Moldova, dar dacă nu vom avea garanţia învestirii unui guvern pro-european, care să confere garanţii serioase pentru o democraţie autentică în Republica Moldova, care să reprezinte interesele cetăţenilor Republicii Moldova, disponibilitatea noastră de cooperare cu un guvern care să nu cobfere aceste garanţii va fi foarte mică.

Atrag atenţia iniţiatorilor moţiunii că au pornit pe un drum care nu duce spre o destinaţie benefică pentru cetăţenii Republicii Moldova şi vom privi cu extrem de mare atenţie orice fel de pas ulterior", a spus premierul Orban, scrie digi24.

Amintim că, și preşedintele Klaus Iohannis a spus că sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice și va fi strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european.

Menționăm că, astăzi, Cabinetul de miniștri în frunte cu Maia Sandu a fost demis prin moțiune de cenzură cu votul a 63 de deputați socialiști și democrați. Blocul ACUM nu a votat, iar Partidul ȘOR s-a abținut.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile