Logo Realitatea.md

Reacția primarului Hâncești la actul de constatare al ANI. Botnari anunță că îl va contesta (VIDEO)

10 Iulie 2020, 10:38 // Politica

Primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, a anunțat că nu este de acord cu actul de constatare, emis de Autoritatea Națională de Integritate, prin care se cere demiterea acestuia, după ce ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului, care ar fi fost adjudecat de fiul său, în rezultatul unei licitații. Edilul susține că va contesta în instanță actul ANI.

Alexandru Botnari a explicat în cadrul unui video toată situația legată de contractul de arendă, descrisă în actul de constatare al ANI.

„Nu sunt de acord cu această decizie. Nu sunt de acord cu ea fiindcă este vorba despre arenda a unui teren. Feciorul meu a participat la licitație și este doar arenda terenului, în urma căreia vin bani în buget și nici de cum nu este un prejudiciu adus autorităților publice locale sau Primăriei. Decizia Consiliului de arendă a acestui teren aparține Consiliului, unde nu am nicio atribuție. Totodată, eu nu am participat la Comisia de licitație, în legătură cu conflictul de interese și a fost alt președinte al ședințe de licitație și dovezi și multe alte lucruri se poate de adus. Așa că, mai departe, vom merge în proces de judecată, dar care va fi hotărârea până la bun sfârșit o să vă anunțăm”, spune Botnari pentru info curier Hâncești. 

Edilul declară că toată această situație ar fi apărut încă în campania electorală din 2019, iar sesizarea la ANI ar fi fost depusă de către contracandidatul său de atunci din cadrul Blocului ACUM. „Acest moment este încă din campania electorală, care a fost desfășurată pentru funcția de primar, iar aceast demers la ANI  este făcut de către Petrușan Marcel, fost concurent electoral al Blocului ACUM și care acum nu mai este în acest partid și nu înțeleg unde este. Se ocupă de scris, în loc să ia alte decizii, să contribuie la unele soluționări în oraș și dimpotrivă tot stopează hotărâri, anulează și multe altele”, a mai precizat Alexandru Botnari.

Amintim că, la alegerile din 24 februarie 2019, în Circumscripția Hîncești, deputat a fost ales democratul Alexandru Botnari, care, la acel moment, exercita funcția de primar de Hîncești. După alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, acesta a fost reales în funcția de primar al localității, iar astfel a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celuia de primar.

La renunțarea mandatului de deputat, acesta a anunțat că părăsește și Partidul Democrat definitiv și se va dedica profesiei de edil.

Ulterior, au fost organizate alegeri parlamentare noi pe circumscripția nr. 38 Hâncești, în primăvara anului curent, iar câștigător a fost socialistul, Ștefan Gațcan, care în ultima perioadă a fost subiectul mai multor „peripeții”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile