Logo Realitatea.md

Reacția primarului orașului Ungheni după ce a aflat că urmează să fie destituit din funcție

14 Ianuarie 2021, 15:11 // Actualitate

Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, declară că hotărârea luată de Curtea Supremă de Justiție se referă la anularea cererii sale de contestare a actului ANI și nu se referă la revocarea sa din funcția de primar. Precizarea a fost făcută de către edil pentru IPN.

Foto: moldovacurata.md

Eu am depus cerere de anulare a actului de constatare a ANI. Eu am depus cerere, am primit câștig de cauză în prima instanță, am primit câștig de cauză în a doua instanță (de apel) și este absolut inexplicabilă hotărârea Curții Supreme de Justiție, care a examinat cazul în lipsa părților, în lipsa mea și în lipsa avocaților, și a anulat hotărârea primei și celei de-a doua instanțe”, a remarcat Alexandru Ambros. Primarul consideră actul ANI ilegal, pentru că folosește retroactiv legea.

Primarul de Ungheni spune că revocarea mandatului de primar poate fi făcută doar printr-o hotărâre definitivă a instanței de judecată, iar acum o astfel de hotărâre nu există. Urmează actul de constatare a conflictului de interese să fie judecat.

Potrivit lui, un primar este pus în funcție de către judecători după rezultatele alegerilor și este revocat din funcție, la fel, printr-o hotărâre judecătorească. ANI cere Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat să inițieze procedura de revocare din funcție prin depunerea unei cereri în instanța de judecată, pe care dânsul are dreptul să o atace.

Amintim că, astăzi ANI a anunțat că a remis în atenția Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat o adresare prin care a cerut declanșarea procedurii de ridicare a mandatului de primar al orașului Ungheni, după ce actul emis de către inspectorul de integritate a rămas definitiv, edilul încălcând regimul juridic al conflictelor de interese.

Citeste tot despre: Alexandru Ambros, ANI, primar, reacție, Ungheni
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile