Logo Realitatea.md

Reacția Pro Moldova la hotărârea Curții Constituționale: O decizie care nu lasă loc de interpretări

07 Iulie 2020, 12:44 // Politica

Toate forțele parlamentare responsabile trebuie să-și consolideze eforturile pentru a stopa aprofundarea crizei economice și sanitare din Republica Moldova, generată de incompetența și orientarea îngust electorală a Guvernului gestionat de Igor Dodon, a declarat președintele Pro Moldova, Andrian Candu, după ce Curtea Constituțională a hotărât că nu pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate, concomitent cu cele prezidențiale, în toamna acestui an.

Potrivit lui Candu, după pronunțarea deciziei de astăzi a Curții Constituționale, agenda partidelor de opoziție trebuie să fie concentrată în zona așteptărilor și nevoilor cetățenilor. „Concurența orgoliilor trebuie stopată, deoarece suntem în pragul unor revolte sociale din cauza sărăciei care se aprofundează, precum și a injustiției din țară. Curtea Constituțională a emis o decizie care nu lasă loc de interpretări, din acest moment trebuie încetate exercițiile de ingeniozitate juridică și instalat un Guvern capabil să relanseze economia și să asigure siguranța oamenilor în Moldova”, susține Andrian Candu.

Astfel, Pro Moldova cere Guvernului Chicu să-și retragă asumarea de răspundere pe cele patru legi din Parlament și să deblocheze activitatea principalelor instituții ale statului.

Amintim că, Curtea Constituțională a statut că dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui Republicii Moldova este interzisă în orice circumstanță, dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui Republicii, în cazul în care în această perioadă președintele demisionează și sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, este interzisă, iar desfășurarea alegerilor parlamentare și a alegerilor prezidențiale (ordinare sau anticipate) în aceeași perioadă este interzisă.

Citeste tot despre: Andrian Candu, CCM, decizie, Pro Moldova, reacție
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile