Logo Realitatea.md

Reacția PSRM la anunțul Platformei DA despre moțiunea de cenzură și decizia pe care urmează să o ia cei din PAS

14 Iulie 2020, 16:07 // Politica

PSRM susține în continuare Guvernul Chicu și condamnă dorința „Alianței Sandu-Candu-Plaha-Șor de a provoca destabilizări în țară și a arunca Moldova într-un haos total”. Cu o astfel de reacție a venit președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, după ce astăzi, Platforma DA a anunțat că a semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.


Furculiță susține că opoziția de mai bine de două luni nu se înțelege cum să demită Guvernul Chicu și cine să fie cel care va lua locul actualului Cabinet de miniștri.

Moțiunea de cenzură, despre care opoziția vorbește deja de mai bine de două luni, vedem că, până acum, măcar nici ei nu se pot înțelege cum să împartă blana ursului din pădure. Poporul vede că fiecare dintre ei se visează prim-ministru, nu pentru a soluționa problemele cetățenilor, ci pentru a-și nota în CV-ul personal, ori să fure țara în lung și-n lat. Noi așteptăm să vedem dacă deputații Maiei Sandu vor intra definitiv în capcana oligarhilor Plaha-Șor și vor semna moțiunea de cenzură, pe care să o voteze alături de cei de la „Vând Moldova" (n.r. Pro Moldova) și partidul hoțului Șor”, menționează într-o postare pe pagina sa de Facebook, socialistul Corneliu Furculiță.

Amintim că, astăzi deputații din Platforma DA au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. În aceste condiții, deputații Platformei DA așteaptă decizia colegilor de la PAS, dar precizează că timpul este limitat. Potrivit președintelui fracțiunii Platforma DA, Alexandr Slusari, dacă moțiunea de cenzură nu va fi depusă joi, atunci aceasta riscă să nu treacă până la încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului, iar alegerile prezidențiale din 1 noiembrie vor fi organizate de către actualul Guvern.

Precizăm că, PAS a informat că, sâmbătă, 18 iulie, la Consiliul Politic al formațiunii, va decide dacă semnează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia