Logo Realitatea.md

Reacția PUN la invitația Mișcării Politice Unirea de a desemna un candidat comun la scrutinul prezidențial: Am luat act

03 Iunie 2020, 13:28 // Politica

Partidul Unității Naționale (PUN) a luat act de apelul adresat de Mișcarea Politică Unirea (MPU) privind stabilirea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din toamna anului curent, „va analiza propunerea în forurile statutare ale partidului și va veni la momentul oportun cu un răspuns argumentat și detaliat precum și cu propuneri care să contribuie la identificarea unor soluții”.

 „Partidul Unității Naționale consideră că nu doar formațiunile unioniste trebuie să-și consolideze forțele dar și restul celor declarat pro-europene astfel încât victoria asupra regimului Dodon să fie una deplină iar desprinderea de controlul Rusiei să fie ireversibilă.

Partidul Unității Naționale consideră că dezideratul reunificării Republicii Moldova cu România, ca proiect de țară, este un proces complex ce implică mai multe etape începând cu promovarea adevărului istoric în rândurile cetățenilor și terminând cu obținerea unor beneficii politice, economice, economice, sociale și de securitate, pe care reîntregirea cu România le-ar oferi tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al PUN.

Amintim că, astăzi, Mișcarea Politică Unirea a invitat Partidul Unității Naționale la discuții privind desemnarea unui singur candidat unionist pentru scrutinul prezidențial. Totodată, Mișcarea își reiterează îndemnul către PUN să adere la MPU, în vederea consolidării curentului unionist din Basarabia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile