Logo Realitatea.md

Reacția socialiștilor după decizia PAS, luată fără PPDA, de a susține candidatul PSRM la funcția de speaker

05 Iunie 2019, 20:11 // Politica

Socialiștii au reacționat imediat după ce au aflat despre decizia luată azi de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) unilateral cu majoritatea de voturi, fără membrii din Platforma DA (PPDA).

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, de la bun început, a promovat consecvent punerea în aplicare a poziției aprobate de către Consiliul Republican al PSRM din 12 aprilie curent și va acționa în continuare în conformitate cu această decizie.

PSRM salută intenția și decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a blocului ACUM, de a debloca activitatea Parlamentului. Menționăm faptul că această abordare constuctivă am urmărit-o și în cadrul negocierilor purtate ieri, pe 4 iunie 2019.

În contextul celor menționate mai sus atragem, totodată, atenția asupra faptului că PSRM și PAS nu au la această etapă un număr suficient de deputați ca să poată pune în aplicare aceste decizii. Ne exprimăm speranța că în cel mai scurt timp o astfel de poziție mai constructivă decât anterior va fi exprimată și de către deputații partidului Demnitate și Adevăr (DA)”, scrie în comunicatul de presă al PSRM.

Amintim că socialiștii au înaintat pentru funcția de speaker candidatura președintei formațiunii - Zinaidei Greceanîi. Chiar și în contextul în care PAS și PSRM s-ar alia, nu au destule voturi pentru a crea o majoritate în Parlament.

În urma alegerilor parlamentare din februarie, PSRM s-a ales cu 35 de mandate, PDM - cu 30, Blocul ACUM DA PAS - cu 26 și Partidul ȘOR - cu 7. Au mai fost aleși și trei candidați independenți la funcția de deputat.

Citeste tot despre: Blocul ACUM, PSRM, reacția PSRM
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile