Logo Realitatea.md

Reacția staff-ului lui Igor Dodon la acuzațiile aduse de Usatîi: „Sunt false”. Îl va ataca în judecată pe liderul Partidului „Nostru”

12 Noiembrie 2020, 10:25 // Politica

„Oricine poate desena astfel de tabele, în care să includă nume, orice sumă dorește și cu indicarea „scopului cheltuielilor". Pănă și pseudo-politicianul fake-maker a recunoscut că nu are nicio dovadă a autenticității acestor informații”. Cu o astfel de reacție a venit astăzi staff-ul electoral al „candidatului independent” Igor Dodon, după acuzațiile aduse ieri seara la o emisiune televizată de către liderul Partidului „Nostru” Renato Usatîi.

Foto: diez.md

Astfel, staff-ul electoral al lui Igor Dodon susține că toată informația prezentată de Usatîi ar fi nimic altceva decât „niște cifre desenate, neautentice”, lucru care ar fi făcut din disperare.

„Disperarea imensă a oponenților politici, speriați că vor pierde alegerile prezidențiale, îi face să recurgă la tot felul de acțiuni ilegale, abuzuri și falsuri. Șirul fake-urilor a continuat cu lansarea în spațiul public a unor informații tipărite în grabă pe foi simple, despre presupuse cheltuieli ale staff-ului candidatului independent Igor Dodon. De această dată, pe post de fake-maker a fost un pseudo-politician, care a ieșit cu mai multe foi desenate, pe care le ascundea abil de camerele de luat vederi ca fiind „mare secret", se arată într-un comunicat de presă al staff-ului electoral al lui Igor Dodon.

Totodată, în comunicat se precizează că, informațiile prezentate de Renato Usatîi ar fi false, iar scopul lansării acestora este de a știrba din imaginea lui Dodon ca să nu câștige turul doi al alegerilor prezidențiale. „Stafful candidatului independent Igor Dodon declară cu toată responsabilitatea că informațiile lansate de pseudo-politician sunt false. Scopul aruncării acestei intoxicații în spațiul public este de a reduce șansele candidatului independent Igor Dodon de a câștiga un nou mandat prezidențial”, se mai precizează în nota informativă.

Potrivit staff-ului lui Igor Dodon, juriștii acestora pregătesc o adresare în judecată pe acest caz de „difuzare a informațiilor false și calomnioase”. „Constatăm numărul sporit de falsuri, care sunt lansate de oponenți pe ultima sută de metri. Aceștia falsifică până și documente oficiale, ceea ce reprezintă deja o infracțiune. Repetăm îndemnul nostru către contracandidat, să dea dovadă de respect față de cetățeni și să renunțe la acțiunile ilegale și de răspândire a informațiilor și documentelor falsificate”, conchide staff-ul lui Igor Dodon.

Amintim că, ieri seara, la o emisiune TV, Renato Usatîi a prezentat mai multe informații, prin care îl acuză pe Igor Dodon că ar fi primit sute de mii de euro din Federația Rusă, pentru campania electorală, lucru interzis de Codul electoral. Totodată, liderul Partidului „Nostru” afirmă că, Dodon ar pregăti cu suportul rușilor un „Maidan” de tipul celuia din Ucraina și ar urma să aducă provocatori din Ucraina, după scrutinul din 15 noiembrie, în cazul în care va pierde alegerile, pentru a destabiliza situația în țară. 

Drept reacție la faptul Dodon îl va ataca în judecată pentru aceste informații făcute publice, Renato Usatîi spune că „nu îl sperie”, deoarece până în prezent au pe rol cinci dosare în care se judecă cu Igor Dodon.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile