Logo Realitatea.md

Reacția târzie, dar dură a Sindicatelor! Spun că Parlamentul le încalcă independența, prin crearea recentei Comisii de anchetă

18 Februarie 2020, 14:10 // Actualitate

Deși a trecut aproape o săptămână de când Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor, abia azi Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a venit cu o reacție dură prin care se anunță că astfel Legislativul încalcă principiul separării puterilor în stat, în contextul în care CNSM este o organizație necomercială independentă de stat, adică ce nu se află în niciun fel de relații instituționale.

„În fața comisiilor parlamentare de anchetă sunt obligați să se prezinte doar subiecții de drept care se află în raporturi constituționale specifice cu Parlamentul”, scrie în demersul semnat de Oleg Budza, președintele CNSM, și trimis în adresa speakerei Zinaida Greceanîi.

Foto: sputnik.md

Amintim că din Comisia de anchetă cu pricina fac parte nouă membri din diferite fracțiuni: Anatolie Labuneț și Vitalii Evtodiev (PSRM), Angel Agache și Vasile Bîtca (PDM), Lilian Carp și Veronica Roșca (PAS), Vasile-Andrei Năstase și Stela Macari (PPDA) și Denis Ulanov (ȘOR).

Prin crearea acesteia, s-a vrut elucidarea circumstanțelor gestionării frauduloase a patrimoniului Sindicatelor, cum au fost apărate și protejate drepturile angajaților și cele patrimoniale. Urmau să aibă loc și audieri ale anumitor persoane, după care Comisia să vină cu un raport în plen.

Deocamdată, nimeni dintre deputații de mai sus nu a venit cu vreo reacție.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9118 0.6867%
USD USD 18.0877 0.2389%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.1184 0.6599%
UAH UAH 0.6461 0.8743%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile