Logo Realitatea.md

REACȚIA USMF la bătaia cu implicarea a două studente ale instituției de învățământ (VIDEO)

01 Octombrie 2019, 08:39 // Societate

O femeie, însoțită de un copil, a fost atacată în stradă de alte două femei, după care s-au mai implicat încă două. Prima le-ar fi agresat verbal, după care totul a generat într-o altercație. Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de 23 septembrie, fiind înregistrat și documentat de către Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.

Între timp, s-a aflat că două dintre participantele de mai sus sunt studente, de orgine arabă, ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”. La scurt timp, conducerea instituției de învățământ a venit cu o reacție.

„Cazul a fost discutat la ședințele Consiliului Facultății de Medicină nr. 2 și a rectoratului, în prezența studentelor vizate, care au dat explicaţii în scris referitor la cazul de conflict.  

Totodată, Vă informăm că, astăzi, Decanatul Facultății de Medicină nr. 2 a organizat o ședință, cu participarea tuturor studenților internaționali, unde au fost discutate, repetat, normele de comportament ale acestora atât în cadrul instituției, cât și în spațiile publice.

Potrivit deciziei administrației Universității, Comitetul de etică urmează să se pronunţe  pe marginea acestui incident, în cadrul unei şedinţe, unde studentele vor fi, din nou, audiate. Concluzia Comitetului de etică, dar și rezultatul anchetei vor fi anunțate ulterior.

În acest context, subliniem că Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” condamnă orice comportament agresiv, ce contravine normelor morale și legale, inclusiv actelor regulamentare ale instituției  precum Carta universitară, Regulamentul intern și Codul Moral”, se arată în comunicatul emis presei.

Amintim că, preliminar, oamenii legii cercetează circumstanțele sub prisma huliganismului pentru care se prevede o pedeapsă cu amendă de la 37.500 de lei la 67.500 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile