Logo Realitatea.md

Reacții după decizia CSM de a-l propune pe Clima președinte al CA Chișinău: „E de groază”

28 Iulie 2020, 15:26 // Actualitate

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, califică propunerea Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) de al numi pe Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, drept „una de groază”.

E DE GROAZĂ: Vlad Clima - cel ce a anulat alegerile în Chișinău - este propus de CSM pentru numirea in functia de președinte al Curții de Apel Chișinău (9 voturi pro și 3 voturi contra). Sunt trei opinii separate. După aceasta, putem spune răspicat că actualul CSM este o instituție care nu are nimic în comun cu asigurarea independenței justiției. E o instituție care putem s-o catalogăm ca fiind luată în captivitate. Exact ca și precedenta componență din perioada regimului Plahotniuc...”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

De asemenea și ex-ministra Justiției, Olesea Stamate, a venit cu o reacție la acest subiect, calificând propunerea CSM ca „o modalitate a PSRM de a-și rezolva problemele în alegeri, în caz de ceva”.

Până una alta, socialiștii s-au pricopsit cu un șef la Apel care le va „rezolva” alegerile (dacă ceva), iar între timp cine știe câte alte sorți vor fi distruse de judecătorii corupți din sistem. De aceea am crezut că există o singură modalitate de curățare a sistemului de corupți și anume - evaluarea externă a tuturor judecătorilor și procurorilor”, a scris Stamate pe pagina sa de Facebook.

Și lidera PAS, Maia Sandu, s-a expus asupra deciziei de astăzi a CSM.

Amintim că, Vladislav Clima a fost ales pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Curții de Apel (CA) Chișinău în ședința ordinară de astăzi, a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în devavoarea lui Iurie Iordan, candidatura căruia nu a acumulat voturile necesare a membrilor CSM.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile