Logo Realitatea.md

Realitatea.md va transmite LIVE dezbaterile electorale dintre Vladimir Zelenski și Petro Poroșenko, candidați la funcția de președinte al Ucrainei

19 Aprilie 2019, 13:27 // În lume

Astăzi, 19 aprilie, începând cu ora 19:00, pe stadionul Olimpic din Kiev vor avea loc dezbateri electorale între actorul Vladimir Zelenski și actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko. Cei doi au ajuns să se dueleze pentru fotoliul prezidențial în urma scrutinului electoral din 31 martie 2019.

Pe stadion au fost deja asamblate două scene, câte una pentru fiecare candidat. Spectatorii vor fi admiși pe stadion începând cu ora 16:30, dar nu înainte de a fi trecuți printr-o verficare minuțioasă a poliției.

Peste 10 000 de polițiști vor asigura ordinea și securitatea publică în cadrul dezbaterilor. Aceștia se vor afla atât în interiorul terenului, cât și în afară terenului. În zonele destinate pentru spectatori sunt așteptați până la 60 de mii de persoane.

Organizarea dezbaterilor pe stadionul Olimpic din Kiev dintre Petro Poroșenko, actualul președinte al Ucrainei și actorul Vladimir Zelenski costă între 6 și 8 milioane de grivne. Costurile sunt suportate de către cei doi candidați la funcția de președinte.

Potrivit infromațiilor, la eveniment trebuie să participe ambii candidați, iar dezbaterea trebuie să dureze 60 de minute sau mai mult. Tragerea la sorți care dintre candidați va vorbi primul va avea loc cu 10 minute înainte de începerea evenimentului.

Formatul dezbaterilor: 
- fiecare candidat are la dispoziție câte 5 minute pentru introducere;
- 36 de minute pentru discuții neîntrerupte;
- 5 minute pentru încheierea discursurilor;
- 30 de secunde pentru replici în cazul în care va exista timp.

Formatul discuțiilor:
- 1 minută pentru întrebarea candidatului;
- 3 minute pentru răspuns;
- fiecare candidat poate pune 4-5 întrebări.

În cazul în care la eveniment participă doar unul dintre candidați, acesta va primi toate cele 60 de minute pentru a vorbi.

Deși pregătirile sunt în toi, presa ucraineană afirmă că multe alte detalii cu privire la desfășurarea acestor dezbateri nu sunt clare. 

Peste 57,2% dintre ucraineni cred că actorul Vladimir Zelenski va câștiga al doilea tur al alegerilor prezidențiale. În victoria actualului președinte Petro Poroșenko cred doar 14,1% dintre ucraineni. Acestea sunt datele unui ultim sondaj realizat în perioada 9-14 aprilie de către Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev și prezentat publicului pe 16 aprilie curent.

Realitatea.md amintește că actorul Vladimir Zelenski este cel care a lansat provocarea prin care prima și unica dezbatere dintre cei doi candidați să aibă loc pe stadionul Olimpic. Zelenski a venit cu un set de reguli potrivit căror fiecare candidat trebuia să treacă printe-un set de analize ce țineau de testarea consumului de droguri și alcool. Decezia a venit după ce Poroșenko l-a numit pe Zelenski narcoman și alcoolic. O altă regulă ținea de faptul că toate televiziunile trebuie să aibă acces la dezbateri și să poată transmite live.

Citește și:

(VIDEO) Kiev, în forfota pregătirilor pentru dezbaterile de pe stadionul Olimpic dintre Zelenski și Poroșenko

Tot ce trebuie să știe publicul despre dezbaterile dintre Vladimir Zelenski și Petro Poroșenko

Dezbaterile dintre Poroșenko și Zelenski de pe stadionul Olimpic din Kiev vor costa 8 milioane de grivne

Șansele lui Vladimir Zelenski de a ocupa fotoliul de președinte al Ucrainei cresc până la 57,2%

(VIDEO) Vladimir Zelenski, lovit de un camion! Parodie cu droguri pe seama actorului, candidat la funcția de președinte al Ucrainei

SONDAJ! Vladimir Zelenski îl va face praf în turul doi pe Petro Poroșenko

Scrutinul prezidențial din Ucraina, procesat în totalitate. Scorul obținut de Poroșenko față de Zelenski, de râsul lumii

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6362 1.0072%
USD USD 17.7181 0.9613%
RUB RUB 0.2654 0.0000%
RON RON 4.1511 0.9558%
UAH UAH 0.7038 0.8454%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile