Logo Realitatea.md

Recuperarea MILIARDULUI FURAT, în vizorul Comitetului de monitorizare a cazurilor de interes social sporit

05 Mai 2016, 21:49 // Economie

Acțiunile întreprinse de autorități privind descoperirea fraudelor din sistemul financiar-bancar a fost principalul subiect abordat de Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, care s-a întrunit, astăzi, în a doua ședință.

Foto: gov.md

Participanții au prezentat informații privind recuperarea activelor, dificultățile întâmpinate în procesul de recuperare a mijloacelor financiare, dar și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru asigurarea continuității acțiunilor menționate.

În cadrul ședinței, prim-ministrul Pavel Filip, a afirmat că reforma sistemului financiar-bancar, care ar include un set de măsuri pentru sporirea încrederii în sistem, a eficienței supravegherii bancare și îmbunătățirea managementului în bănci ar preveni fraudele de proporții. În context, premierul a apreciat pachetul de legi pentru reformarea sectorului bancar, care a fost elaborat de Banca Națională a Moldovei. Acesta a trecut etapa de consultări publice și urmează a fi aprobat, în cel mai scurt timp, de Guvern și Parlament.

La ședința Comitetului au participat conducătorii instituțiilor de profil, precum Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, Banca Națională a Moldovei, Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și lichidatorii băncilor aflate în proces de lichidare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile