Logo Realitatea.md

Recursul avocaților lui Șor, respins: S-a menținut mandatul de arest și de dare în urmărire

31 Iulie 2019, 14:56 // Actualitate

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul avocaților lui Ilan Șor și a menținut încheierea Curții de Apel Cahul privind mandatul de arest și darea în urmărire a deputatului. Vicepreședinta Partidului Politic Șor, Marina Tauber, a declarat în fața protestatarilor adunați la CSJ că „în Moldova se instaurează dictatura, dar și că va urma o adresare la organizațiile internaționale”

IPN scrie că deputata a calificat decizia judecătorilor CSJ drept „una sub presiunea actualei guvernări”. „Noi nu ne temem. Vreau să vă asigur că lupta va continua și nu vom ceda până vom obține dreptatea. Vom povesti despre presiunile guvernării și în instanțele internaționale. Nu avem de gând să tăcem”, a declarat Marin Tauber.

Ilan Șor, care se află peste hotare, s-a adresat mulțimii printr-un apel telefonic. „Decizia de astăzi a magistraților CSJ este la comanda și presiunea directă a premierului Maia Sandu și a șefului statului, Igor Dodon”, a spus deputatul. „Până acum am reușit să implementăm multe proiecte sociale și de infrastructură. Însă acum au venit la putere oameni care nu știu să conducă țara. Așa oameni nu au dreptul să guverneze țara. Înțeleg că decizia magistraților de astăzi nu aparține instituțiilor de drept, dar Maiei Sandu și lui Igor Dodon”, a mai spus Ilan Șor.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă. La începutul lunii iulie 2019, organele de drept au pornit un nou dosar penal pe numele liderului Partidului Şor, pentru părăsirea teritoriului Republicii Moldova, deși avea interdicție în acest sens.  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile