Logo Realitatea.md

Regia „Autosalubritate” ar fi încetat procesul de adopție a câinilor, invocând carantina. Asta în timp ce capitala nu este în carantină

01 Aprilie 2020, 11:24 // Societate

Regia „Autosalubritate”, folosindu-se de situația epidemiologică provocată de răspândirea coronavirusului, ar refuza să întoarcă câinii capturați stăpânilor sau persoanelor în custodia cărora se află. Despre asta ne-a sesizat o voluntară pe nume Diana Iurna, care ne-a mai dezvăluit că ar fi încetat și procesul de adopție a animalelor, invocându-se carantina.

„A încetat procesul de adopție a animalelor, invocându-se carantina, însă nu pot menționa niciun act legislativ care ar interzice predarea câinilor. Locuitoriii orașului spun că Necropola de animale și așa este arhiplină, iar nepredarea câinilor și încetarea adopției pune în pericol viața și sănătatea animalelor. Locuitorii orașului distribuie această adresare în masă”, ne-a spus Diana Iurna.

Voluntara a trimis o scrisoare deschisă în acest sens către chișinăuieni, adresată fiind totodată și primarului capitalei, Ion Ceban. (vezi mai jos).

Click aici pentru a mări imaginea

Urmează să solicităm reacția conducerii Regiei „Autosalubritate” și, inclusiv, cea a edilului cu privire la subiect.

Este de menționat că în Chișinău încă nu a fost instituită carantina, asta fiind posibil doar dacă 1% din chișinăuieni vor fi infectați cu coronavirus. Deocamdată, sunt 138 de cazuri confirmate, 10.765 de persoane aflându-se sub supraveghere medicală. Nouă persoane s-au vindecat, iar una a decedat.

Până în prezent, se află în carantină: orașul Ștefan-Vodă; satul Carahasani, raionul Ștefan-Vodă; orașul Soroca și satele Sofia, și Bălceana din raionul Hîncești. Mai mult, făcând referire la deciziile altor țări europene, chiar dacă o localitate se află în carantină, localnicii au dreptul să iasă afară din casă în situații stringente, inclusiv pentru a plimba câinele.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile