Logo Realitatea.md

Regim special de muncă la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău în perioada 1 decembrie - 15 ianuarie (DOC)

30 Noiembrie 2020, 20:03 // Actualitate

Judecătoria Chișinău, sediile Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana și Rîșcani, dar și Curtea de Apel Chișinău vor activa începând cu ziua de mâine, 1 decembrie și până pe 15 ianuarie 2021, conform unui regim special, limitat de activitate. Dispoziții în acest sens au fost semnate de președinții instanțelor de judecată Radu Țurcanu și Vladislav Clima.

Astfel, potrivit dispoziției, la Judecătoria Chișinău vor fi examinate doar cauzele care, potrivit cadrului normativ se judecă fără citarea părților și cauzele urgente, a căror amânare va fi în măsură a prejudicia interesele justiției. „Pentru toate celelalte tipuri de cauze, judecătorul va proceda la preschimbarea, din oficiu, a termenelor de judecată, prin amânarea ședințelor” după data de 15 ianuarie 2021, se arată în dispoziția semnată de Radu Țurcanu.

Totodată, accesul persoanelor în Direcțiile care au program de lucru cu publicul se restricționează, depunerea cererilor și eliberarea actelor solicitate urmând a fi făcute prin adresa de e-mail. La fel, în această perioadă va fi interzis accesul în sediile Judecătoriei Chișinău a persoanelor care au călătorit în ultimele 14 zile într-una dintre zonele de risc sau au intrat în contact cu persoane care au călătorit în asemenea zone, precum și a persoanelor cu privire la care autoritățile competente au dispus măsuri de carantină sau autoizolare, până la expirarea acestora.

La Curtea de Apel Chișinău, în perioada dintre 1 decembrie și 15 ianuarie se stabilește un regim special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie la locul de muncă (oficiu), care, pe durata programului de muncă, cu respectarea distanței sociale, utilizarea măștilor și mănușilor de protecție, cu dezinfectarea, ori de câte ori va fi necesar, mâinile și suprafețele din birou și de pe obiectele pe care rezistă coronavirusul. „Angajaţii, care, în virtutea atribuțiilor de serviciu, pot exercita munca de la distanţă, vor desfăşura activitatea prin muncă la domiciliu, urmând să prezinte conducătorului nemijlocit darea de seamă despre lucrul efectuat la distanță”, se arată în dispoziția semnată de Vladislav Clima.

Accesul persoanelor străine în incinta instanței este strict interzis, iar cele care au calitatea de participant pe cauzele (penale, civile, administrative) aflate pe rolul Curții de Apel Chișinău pot depune cereri, demersuri etc., inclusiv şi cererile de solicitare a informaţiilor aferente cauzelor pendinte, doar prin poșta electronică, poșta terestră, fax și telefon. „În cazuri excepționale, actele de procedură, cererile și demersurile pot fi depuse în biroul 5 (Secția relații publice), doar cu permisiunea prealabilă a persoanei responsabile de primirea lor, cât și cu respectarea condiţiilor de prevenire a răspândirii infecției COVID19”, se mai spune în dispoziția președintelui Curții de Apel.

Prin derogare, va fi permis accesul în sălile de judecată doar procurorilor, avocaților și altor participanţi pe cauzele privind mandatele de arest, măsurile de investigații speciale, măsurile asigurătorii, pe cauzele penale în ordine de apel și recurs în cadrul cărora sunt persoane arestate, pe cauzele în cadrul cărora a fost admisă cererea privind accelerarea procedurii de examinare a cauzei și cauzele contravenționale ce vizează încălcarea Hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică.

Atât la Judecătoria Chișinău, cât și la Curtea de Apel Chișinău, sălile de judecată vor fi aerisite cel puțin 15 minute odată la o oră și 30 de minute.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0309 0.3521%
USD USD 17.3400 0.3147%
RUB RUB 0.2350 -0.0850%
RON RON 4.3143 0.3232%
UAH UAH 0.6166 0.1624%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile