Logo Realitatea.md

Reglare de conturi la Cantemir? Un om de afaceri, transportat cu AVIASAN la Chișinău după ce fost împușcat de ȘAPTE ori

28 Noiembrie 2018, 15:29 // Societate
// Autor:  
Irina Miron-Țîbuleac

A scăpat cu viață, ca prin minune, după ce în el s-au tras șapte focuri de armă. I s-a întâmplat acum câteva zile unui bărbat de 42 de ani dintr-un sat din raionul Cantemir. Acesta a fost ciuruit de gloanțe în propria curte de o persoană necunoscută.

Foto: gandul.info

Nenorocirea s-a produs în seara zilei de 21 noiembrie. Pe la ora 18:00, victima, care deține o afacere în zonă, a fost sunată de un necunoscut, care i-a cerut să iasă până la poartă. Ajuns în curte însă, bărbatul s-a pomenit ținta atacatorului, care a tras în el șapte gloanțe.

După ce l-a lăsat într-o baltă de sânge, individul a fugit.

Familia victimei a chemat imediat poliția și ambulanța. Bărbatul de 42 de ani a fost dus în stare gravă la Spitalul raional Cantemir, acolo unde doctorii i-au acordat ajutor medical de urgență.

A doua zi, victima a fost transportată cu Serviciul medical de urgență AVIASAN la Spitalul Clinic Republican. 

La internare, pacientul a fost atestat cu o stare hemodinamica stabilă, având eliminări neânsemnate pe drenul pleural din stânga, care a fost montat la data de 21 noiembrie la spitalul din Cantemir și eliminări reduse sero-sangvinolente.

În procesul de investigații suplimentare imagistice, inclusiv tomografia computerizată, în corpul pacientului s-au depistat cinci gloanțe: două gloanțe situate lombar pe stânga în țesuturile moi, două – situate cervical pe stânga și un glone situat în mediastin pe stânga.

Alte două gloanțe au atins tangențial corpul pacientului.

Pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale care a durat șase ore, sub ghidare radiologică,  prin trei căi de acces - lombară,cervicală și toracică (toate pe stânga), iar cele cinci gloanțele au fost înlăturate cu succes.

Chirurgii  menționează, că intervenția a fost complicată deoarece corpurile străine aflate în țesuturile moi sunt foarte greu de depistat. Potrivit medicilor, gloantele din mediastin a trecut printre niște vase magistrale fară a le provoca careva leziuni, fapt, datorită căruia pacientul a rămas în viață.

 „Această întâmplare a fost o lecție pentru mine. Am supravețuit datorită norocului pe care îl am și a medicilor din cadrul Spitalului Clinic Republican “Timofei Moșneaga”, care au reuțit să îndepărteze toate gloanțele din corpul meu. Mă așteaptă acasă soția și cei trei copii, pentru care voi trăi tot restul vieții și voi ști că ei sunt cele mai dragi persoane. Cu ajutorul Celui de Sus mă voi face bine și voi avea grijă și în continuare de sănătatea mea. Mulțumesc celor care îmi sunt aproape în aceste momente dificile pentru mine și familia mea”, le-a spus victima doctorilor care i-au salvat viața.

Acum, starea de sănătate a  pacientului este stabilă. 

Poliția identificat un suspect la scurt timp, însă nu ne-a spus în ce relații s-au aflat anterior cei doi. Se cunoaște însă, că anterior, bărbatul împușcat a fost amenințat de un fost partener de afaceri. Nu am reușit să aflăm dacă e vorba de una și aceeași persoană.

Oamenii legii continuă să investigheze cazul pentru a elucida toate circumstanțele producerii crimei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile