Logo Realitatea.md

Reguli la Curtea de Apel Chișinău pe stare de urgență. Judecătorii care s-au odihnit în zone-roșii se vor întoarce la lucru, dacă au avizul medicului

30 Noiembrie 2020, 15:48 // Actualitate

Pe perioada stării de urgență, adică din ziua de luni, 30 noiembrie, până pe data de 15 ianuarie curent, Curtea de Apel Chișinău va activa în regim special. O dispoziție despre asta a fost semnată de președintele instanței de recurs, Vladislav Clima.

La serviciu, vor veni doar angajații activitatea cărora necesită prezența obligatoriu la birou, dar cu respectarea distanței sociale, purtarea măștilor, mănușilor de protecție, cu dezinfectarea mâinilor și suprafețelor pe care noul virus rezistă. 

Ceilalți angajați vor activa de la distanță și își vor prezenta darea de seamă despre munca efectuată în fața superiorilor. În documentul de mai jos scrie că vor fi efectuate liste pentru fiecare subdiviziune.

Mai mult, judecătorii sau alt personal plecat în concediu în zonele de risc se vor putea întoarce la serviciu, dacă vor prezenta avizul medicului.

Accesul persoanelor străine în instanță este interzis. Cele care au calitatea de participant pe cauzele penale, civile sau administrative aflate pe rolul Curții de Apel Chișinău pot depune cereri și să solicite informații prin poșta electronică, terestră, prin fax și la telefon.

În cazuri excepționale, actele de procedură, cererile și demersurile pot fi depuse în biroul 5, doar cu permisiunea prealabilă a persoanei responsabilite de recepționarea lor.

Va fi permis accesul în sălile de judecată procurorilor, avocaților ș i altor participanți pe cauzele penale privind mandatele de arest, măsurile de investigații speciale, măsurile asiguratorii, pe cauzele penale în ordine de apel și recurs în cadrul cărora sunt persoane arestate, pe cauzele în cadrul cărora a fost admisă cererea privind accelerarea procedurii de examinare a cauzei și cauzele contravenționale ce vizează încălcarea hotărârii CNESP.

La fel, în perioada respectivă, Curtea va examina doar anumite categorii de cauze. Spre exemplu, cauzele de domeniu electoral se vor examina în termen de până la 5 zile, conform regulilor de citare, însă neprezența participanților nu va împiedica examinarea.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile