Logo Realitatea.md

Reguli noi pentru cei care solicită Carte verde și viză în SUA! Când vor intra în vigoare

13 August 2019, 15:14 // În lume

Cei care solicită Carte verde și viză vor putea fi refuzați dacă au venituri mici ori studii puține, pentru că asemenea categorii se pot transforma ușor în asistați sociali. Noile reguli au fost aprobate de administrația americană și vor intra în vigoare la jumătatea lunii octombrie, scrie Agerpres.

Foto simbol: pixabay.com

„Dorim să ne asigurăm că sistemul nostru de imigrație aduce oameni care să devină cetățeni americani, mai întâi ca rezidenți permanenți legali, care se pot întreține singuri, care nu vor depinde de asigurările sociale, mai ales în epoca modernă a sistemului social, care este foarte scump. Autosuficiența, care a fost o parte centrală a valorilor americane timp îndelungat, este foarte importantă pentru noi și pentru contribuabili”, a explicat Ken Cuccinelli, reprezentant al serviciilor pentru cetățenie din SUA.

Noile reguli vor afecta aproape 400 de mii de oameni și vor permite să fie respinse cererile de vize temporare sau permanente ale celor care nu au venituri suficiente, care beneficiază de ajutoare sociale, bonuri pentru alimente, locuinţe sociale sau asistenţă medicală în cadrul programului Medicaid.

Obiectivul este garantarea „autosuficienţei” imigranţilor, astfel încât aceştia „să nu depindă de resursele publice pentru satisfacerea nevoilor, ci să se bazeze pe propriile capacităţi, pe resursele membrilor de familie, ale sponsorilor şi ale organizaţiilor private”, explică o notă publicată în Federal Register, jurnalul oficial al guvernului Statelor Unite.

Reforma se încadrează în eforturile preşedintelui Donald Trump de a reduce migraţia - atât legală, cât şi ilegală - pe care o consideră una dintre cele mai importante probleme ale mandatului său la Casa Albă. În acelaşi scop, el a promis că se va construi un zid la frontiera SUA cu Mexicul, iar iniţial a susţinut că partea mexicană va plăti construcţia. De asemenea, a insistat pentru modificarea legislaţiei privind imigraţia. În ambele direcţii de acţiune, nu s-au înregistrat progrese importante în Congres, notează Reuters.

Citeste tot despre: Green Card, reguli noi, SUA, vize
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile